Laks med græsk citronkål

Laks med græsk citronkål

Lækker laks med spændende tilbehør - her serverer vi ovnbagt laks med lækker spidskål til.

4 personer

Ingredienser

  • Laks med græsk citronkål
  • 4 stykker laksefilet med skind a ca. 125 g stk.
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. flydende honning
  • salt, peber
  • Græsk citronkål:
  • 300 g fintsnittet spidskål
  • ½ agurk
  • 1 lille rødløg
  • Dressing:
  • 4 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. usprøjtet reven citronskal
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1-2 tsk. tørret oregano
  • salt, peber
  • Desuden:
  • 100 g feta eller salatost
  • Tilbehør:
  • godt brød og sorte oliven

  1. Fordel laksestykkerne i et smurt ovnfast fad. Smør honning over. Krydr med salt og peber. Stil fadet på midterste ovnribbe ved 225 gr. i ca. 15 min.
  2. Kom kålen i en skål. Skær agurken i tern. Halver løget, og skær det i tynde både. Vend agurk og løg i kålen.
  3. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i kålen. Fordel feta i mindre stykker over. Server kålen til fisken.