Lam

Lam med citruscouscous

Nemt og godt måltid til dage, hvor det gerne må gå stærkt.

4

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 8 enkelte lammekoteletter
  • salt, peber
  • friskskåret rosmarin
  • lidt frisk eller tørret chili
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 halve hvidløg
  • Couscous med citrus & mynte:
  • 2 dl fuldkornscouscous
  • 2 dl kogende vand eller bouillon
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • reven skal af 1 ubehandlet lime
  • 1 dl hakket mynte
  • 20 g ristede pinjekerner

Sådan gør du:

  1. Begynd med couscoussen, så den kan trække, mens kødet steges. Kom couscousgrynene i en skål, hæld kogende vand over, dæk skålen og lad det hele trække, til grynene har opsuget væden.
  2. Rør couscoussen løs med en gaffel og smag den til med alle de øvrige ingredienser.
  3. Dup lammekoteletterne let med køkkenpapir. Gnid dem med salt, peber, rosmarin og chili.
  4. Varm olien i en stor pande og steg kød og hvidløg heri i ca. 2-3 minutter på hver side.
  5. Server de stegte koteletter og hvidløg med citruscouscous.