Lam med citruscouscous
Nemt og godt måltid til dage, hvor det gerne må gå stærkt.
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- 8 enkelte lammekoteletter
- salt, peber
- friskskåret rosmarin
- lidt frisk eller tørret chili
- 2 tsk olivenolie
- 2 halve hvidløg
- Couscous med citrus & mynte:
- 2 dl fuldkornscouscous
- 2 dl kogende vand eller bouillon
- 1-2 fed knust hvidløg
- reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
- reven skal af 1 ubehandlet lime
- 1 dl hakket mynte
- 20 g ristede pinjekerner
Sådan gør du:
- Begynd med couscoussen, så den kan trække, mens kødet steges. Kom couscousgrynene i en skål, hæld kogende vand over, dæk skålen og lad det hele trække, til grynene har opsuget væden.
- Rør couscoussen løs med en gaffel og smag den til med alle de øvrige ingredienser.
- Dup lammekoteletterne let med køkkenpapir. Gnid dem med salt, peber, rosmarin og chili.
- Varm olien i en stor pande og steg kød og hvidløg heri i ca. 2-3 minutter på hver side.
- Server de stegte koteletter og hvidløg med citruscouscous.