Lammefrikadeller med rødbede, fladbrød og grønt

Lammefrikadeller med rødbede, fladbrød og grønt

Saftige og sødmefulde lammedeller serveret med lune fladbrød og forskelligt grønt. Supernemt og superlækkert.

4

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Lammefrikadeller:
  • 400-500 g hakket lammekød
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk bredbladet persille, finthakket
  • ca. 100 rødbede, fintrevet
  • salt og peber.
  • Fladbrød og grønt:
  • 1 pakke fladbrød fra grønthandleren, alternativt tortillas
  • ca. 4-5 mellemstore tomater
  • 1 lille glas sorte oliven i skiver
  • 1 rød peber i skiver
  • ca. 100 g fårefeta eller alm. feta
  • bredbladet persille
  • evt. sprøde salatblade, f.eks Iceberg
  • evt. yoghurt, citronsaft og spidskommen.

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader og bland ingredienserne til lammedellerne, krydr med salt og peber. Lad kødet stå, mens du gør grøntsagerne klar og skærer dem ud. Pak brødene ind i folie.
  2. Form kødet til aflange frikadeller, og læg dem i et ildfast fad med bagepapir og pensl med olie. Steg dellerne i ovnen i ti min, læg pakken med brødene ind de sidste minutter.
  3. Server de varme brød med lammedellerne, masser af grønt, feta og oliven og evt. en enkel dressing af yoghurt naturel med citronsaft, salt og knust spidskommen efter smag.