Lammegryde med citron og kapers

Lammegryde med citron og kapers

Sæt den store gryde over med denne smagfulde lammegryde, der dufter skønt og mætter godt.

4-5 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge-/stegetid: 1½ time
  • 1 kg lammebov (uden ben)
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2-4 gulerødder
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 5 dl bouillon (eller vand)
  • 10 stk. hel sort peber
  • 3 laurbærblade
  • 25 g smør
  • 2 spsk. mel
  • 1 dl piskefløde
  • 2-3 spsk. saltede kapers
  • 1-2 citroner (øko)
  • 1 bundt persille
  • Tilbehør: grøntsager og kartofler (eller ris/pasta)

  1. Skær kødet i store terninger, og krydr dem med salt og peber. Brun dem i en stegegryde med olie ad 2 omgange. Tag kødet op
  2. Pil løgene, og skær dem i både. Pil hvidløgsfeddene, og snit dem fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker.
  3. Steg løg og gulerødder gyldne i gryden. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt vineddike, og kog det igennem. Tilsæt bouillon og krydderier (evt. i et tefilter), og giv det et opkog. Læg kødet tilbage i gryden, og lad retten simre under låg i 1-1½ time, til kødet er mørt.
  4. Fisk krydderierne op, si suppen fra kød og grøntsager, og skum fedtet af.
  5. Lav en opbagning af smør og mel, og tilsæt suppen lidt ad gangen. Kog sovsen igennem i 5-8 min. Tilsæt fløde, skyllede kapers og fintrevet citronskal. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Vend sovsen sammen med kød og grøntsager, og varm det igennem. Drys med hakket persille, og servér med f.eks. stegt squash og kogte kartofler.