Lammegryde med citron og kapers
Sæt den store gryde over med denne smagfulde lammegryde, der dufter skønt og mætter godt.
4-5 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge-/stegetid: 1½ time
- 1 kg lammebov (uden ben)
- salt og peber
- 2 spsk. olivenolie
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2-4 gulerødder
- 3 spsk. hvidvinseddike
- 5 dl bouillon (eller vand)
- 10 stk. hel sort peber
- 3 laurbærblade
- 25 g smør
- 2 spsk. mel
- 1 dl piskefløde
- 2-3 spsk. saltede kapers
- 1-2 citroner (øko)
- 1 bundt persille
- Tilbehør: grøntsager og kartofler (eller ris/pasta)
- Skær kødet i store terninger, og krydr dem med salt og peber. Brun dem i en stegegryde med olie ad 2 omgange. Tag kødet op
- Pil løgene, og skær dem i både. Pil hvidløgsfeddene, og snit dem fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker.
- Steg løg og gulerødder gyldne i gryden. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt vineddike, og kog det igennem. Tilsæt bouillon og krydderier (evt. i et tefilter), og giv det et opkog. Læg kødet tilbage i gryden, og lad retten simre under låg i 1-1½ time, til kødet er mørt.
- Fisk krydderierne op, si suppen fra kød og grøntsager, og skum fedtet af.
- Lav en opbagning af smør og mel, og tilsæt suppen lidt ad gangen. Kog sovsen igennem i 5-8 min. Tilsæt fløde, skyllede kapers og fintrevet citronskal. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Vend sovsen sammen med kød og grøntsager, og varm det igennem. Drys med hakket persille, og servér med f.eks. stegt squash og kogte kartofler.