Lammekebab
Lækker og skøn lammekebab
4
Ingredienser
- 500 g magert lammekød
- 1 tsk olivenolie
- ½ portion spicy rub
- Tilbehør:
- 500 g søde kartofler
- olie til pensling
- salt, peber
- Kølende yoghurt:
- 1,5 dl yoghurt naturel
- salt, peber
- 1-2 fed knust hvidløg
- ca. 1 dl revet agurk
- 2 spsk friskhakket mynte
- 1 dl tomatchutney
- Spicy rub:
- 1 spsk korianderfrø
- 1 spsk fennikelfrø
- 1 spsk spidskommen
- 1-2 tsk chilipulver, f.eks. Nor peber eller mild, tørret spansk peber
- 1 spsk brunt sukker
- 1 spsk salt
Sådan gør du:
- Lammekebab:
- Skær kødet i passende tern, vend det med olivenolie og spicy rub og sæt det på grillspid. Skær kartoflerne i halve, pensl dem med lidt olie og drys salt og peber på.
- Grill lammekebab’erne 3-4 minutter på hver side, grill kartoflerne møre, ca. 5-6 minutter på hver side − grilltiden afhænger af kartoflernes tykkelse. Rør og smag yoghurten til med salt, peber og hvidløg. Knug agurken fri for væde og bland den i yoghurten sammen med mynten. Server spiddene med kartofler, yoghurt og tomatchutney.
- Spicy rub:
- Rist koriander og fennikelfrø samt spidskommen på en tør pande et par minutter under omrøring. Afkøl og bland chilipulver, sukker og salt med de ristede krydderier og opbevar blandingen i et tætsluttende glas.
- Energi pr. person: 390 kcal., fedt 29%, protein 30%, kulhydrat 41%