Lammekoteletter a la irsk stuvning

Lammekoteletter a la irsk stuvning

I Irland er der mangefår, lam, kartofler ogrodfrugter. En kendt retmed disse råvarer erirsk stuvning, som herer lavet med lækrelammekoteletter.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/kogetid: 60 min.
  • ca. 8 dobbelte lammekoteletter (eller 4 oksesteaks)
  • lidt olie (til stegning)
  • 2 løg (hakkede)
  • ½ lille hvidkålshoved (stykker)
  • 500 g kogefaste kartofler (skiver)
  • 300 g majroer (både)
  • 3-4 gulerødder (skiver)
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter øl (og/eller vand)
  • Drys: persille (hakket)

  1. Brun koteletterne i fedtfra fedtkanten: Holdkoteletterne lodret medto gafler eller en køkkenpincetog lad fedtetsmelte fra. Steakenebrunes i lidt olie. Tagkødet fra panden ellergryden og steg løgog kål i 5-7 min. underomrøring.
  2. Læg løg- ogkålblandingen i bundenaf et ovnfast fad medkartofler, majroer oggulerødder. Krydr medsalt og peber. Hæld ølog/eller vand i fadet,læg koteletterne øverstog dæk fadet til. Sætdet i en 200 gradervarm ovn i ca. 45 min.,til grønsagerne er møreog kødet gennemstegt.Smag retten til medsalt og peber.