Små lammekoteletter paneret med ristede hakkede pinjekerner og rugbrød
4
Ingredienser
- 75 gram lyst rugbrød uden kerner og skorpe, f.eks. sønderjysk rugbrød
- 1 lille håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 øko-citron, fintrevet skal
- ½ fed hvidløg, uden skal
- 40 g pinjekerner
- 1-2 æggehvider, pisket
- 4 lammekoteletter skåret som 'drumsticks '
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- citronbåde til servering.
Sådan laver du lammekoteletter
- Smuldr rugbrødet og kør det sammen med persillen, citronskallen og hvidløget i en foodprocessor nogle sekunder til det er finthakket og godt blandet.
- Rist pinjekernerne på en varm pande og hak dem groft. Bland pinjekernerne i blandingen. Bland lidt salt og peber i æggehviderne, vend koteletterne i hviderne og derefter i rugbrødsblandingen. Det skal trykkes god fast på koteletterne, så det ikke falder af. Varm en god portion olivenolie på en pande og læg forsigtigt koteletterne på panden. Steg dem 2-3 min på hver side, så de stadig er rosa indeni. Læg dem på køkkenrulle, så det kan suge overskydende fedtstof.