Lammekoteletter opskrift

Små lammekoteletter paneret med ristede hakkede pinjekerner og rugbrød

4

Ingredienser

  • 75 gram lyst rugbrød uden kerner og skorpe, f.eks. sønderjysk rugbrød
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 øko-citron, fintrevet skal
  • ½ fed hvidløg, uden skal
  • 40 g pinjekerner
  • 1-2 æggehvider, pisket
  • 4 lammekoteletter skåret som 'drumsticks '
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • citronbåde til servering.

Sådan laver du lammekoteletter

  1. Smuldr rugbrødet og kør det sammen med persillen, citronskallen og hvidløget i en foodprocessor nogle sekunder til det er finthakket og godt blandet.
  2. Rist pinjekernerne på en varm pande og hak dem groft. Bland pinjekernerne i blandingen. Bland lidt salt og peber i æggehviderne, vend koteletterne i hviderne og derefter i rugbrødsblandingen. Det skal trykkes god fast på koteletterne, så det ikke falder af. Varm en god portion olivenolie på en pande og læg forsigtigt koteletterne på panden. Steg dem 2-3 min på hver side, så de stadig er rosa indeni. Læg dem på køkkenrulle, så det kan suge overskydende fedtstof.