Opskrift på lammerack med panchetta

Lammerack med panchetta

4

Ingredienser

  • 2 stk lammerack med ribben
  • cirka 10 tynde skiver Coppa di Parma eller Pancetta
  • salt og peber
  • rosmarin
  • Salat
  • 2 dåser kikærter
  • 1 bdt bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 24 blommetomater
  • saft og skal af 1 citron
  • 1 tsk sellerisalt
  • 4 spsk olivenolie.

Sådan gør du

  1. Kødet afpudses for sener, fedtet ridses og benene skrabes for kødrester.
  2. Vikl en skive Coppa di parma eller panchetta om hvert ben.
  3. Krydres med salt, peber og rosmarin
  4. Stilles koldt indtil det skal bruges
  5. Ved servering grilles kødet under låg cirka 10 minutter (eller steges i en 200 grader varm ovn 15-17 min.) på hver side til Coppa di Parmaen er sprød.
  6. Skyl kikærterne i koldt vand, hak persillen og hvidløget.
  7. Skær tomaterne i kvarte og bland med citron, sellerisalt og olivenolie.
  8. Bland alle ingredienser sammen.