Landbrød med rug
Lun leverpostej smager skønt ovenpå dette lækre landbrød med rug.
1 stort brød
Ingredienser
- Landbrød med rug
- 4 dl knækkede eller skårne rugkerner
- 5 dl vand
- 150 g grahamsmel
- 1 portion (ca. 3 dl) hvedesurdej (se herunder)
- 5 g gær
- 350 g hvedemel
- 2 tsk. salt
- Grundopskrift på hvedesurdej (Ca. 3 dl)
- 2 dl vand (40 gr. varmt)
- 2 dl hvedemel
- 5 g gær
- Kog rugkernerne op i vandet ca. 1 min., og afkøl blandingen, til den er lunken. Bland kerneblandingen med grahamsmel, surdej og gær, så gæren bliver helt opløst.
- Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen sammen, den skal stadig være fugtig og lidt klistret. Rør den evt. i en røremaskine ca. 5 min. Lad dejen hæve ca. 10-12 timer tildækket i køleskab.
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå 1 times tid. Form et rundt brød. Lad den efterhæve 30 min. Pensl med vand. Snit brødets top med en skarp kniv.
- Bag brødet ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 40-45 min. Hvis du banker på brødets bund, skal det lyde hult, så er brødet bagt færdigt.