Landgangspizza

Landgangspizza

Skøn hjemmelavet pizza - lad ungerne selv fordele deres yndlingsfyld på toppen, og bag de lækreste pizzaer. Er du i tidsnød, kan du bruge flutes, som du flækker på langs og putter fyld på.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hævetid: 1 time
  • Bagetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • Dej:
  • 15 g gær
  • 2 ½ dl vand
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • ca. 300 g pizzamel (eller alm. hvedemel)
  • 1 tsk salt
  • Fyld:
  • 1 glas pizzasovs (eller tomatpesto)
  • 200 g italiensk mozzarella (eller revet ost)
  • Forslag til øvrigt fyld:
  • skinke, pølse, stegt bacon, tunfisk
  • en rest stegt kylling eller kødsovs
  • kogte kartofler, peberfrugt, majs,
  • champignoner, ananas, oliven, kapers

  1. Rør gæren ud i vandet, tilsæt de to slags melog kom salt i. Ælt dejengodt igennem og stilden til hævning 1 timestid. Skær det ønskedefyld ud i passende stykker.Tænd oven på 250grader.
  2. Del dejen i 4 portionerog rul dem ud til aflangebunde. Læg dempå bageplader medbagepapir og smør pizzasovspå, så der holdesen kant fri. Lad børneneselv fordele deres yndlingsfyldpå pizzaerne.
  3. Fordél mozzarella istrimler eller revet ostover og bag pizzaerne ica. 15 min.
  4. Den nemme:
  5. Flæk flutespå langs og smør tomatsovsover. Fordéldet ønskede fyld og ostog bag i ovnen, til ostener smeltet.