Landgangspizza
Skøn hjemmelavet pizza - lad ungerne selv fordele deres yndlingsfyld på toppen, og bag de lækreste pizzaer. Er du i tidsnød, kan du bruge flutes, som du flækker på langs og putter fyld på.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hævetid: 1 time
- Bagetid: 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- Dej:
- 15 g gær
- 2 ½ dl vand
- 100 g fuldkornshvedemel
- ca. 300 g pizzamel (eller alm. hvedemel)
- 1 tsk salt
- Fyld:
- 1 glas pizzasovs (eller tomatpesto)
- 200 g italiensk mozzarella (eller revet ost)
- Forslag til øvrigt fyld:
- skinke, pølse, stegt bacon, tunfisk
- en rest stegt kylling eller kødsovs
- kogte kartofler, peberfrugt, majs,
- champignoner, ananas, oliven, kapers
- Rør gæren ud i vandet, tilsæt de to slags melog kom salt i. Ælt dejengodt igennem og stilden til hævning 1 timestid. Skær det ønskedefyld ud i passende stykker.Tænd oven på 250grader.
- Del dejen i 4 portionerog rul dem ud til aflangebunde. Læg dempå bageplader medbagepapir og smør pizzasovspå, så der holdesen kant fri. Lad børneneselv fordele deres yndlingsfyldpå pizzaerne.
- Fordél mozzarella istrimler eller revet ostover og bag pizzaerne ica. 15 min.
- Den nemme:
- Flæk flutespå langs og smør tomatsovsover. Fordéldet ønskede fyld og ostog bag i ovnen, til ostener smeltet.