Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater

Tomatsmagen bliver sød ogintens, når du langtidsbagertomater. Brug de bagtetomater i salater, sandwichog pasta, som topping påbruschetta, pizza, tærte,æggekage og som tilbehørtil stegt kød, fugl eller fisk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 3 timer
  • Ingredienser:
  • 1 kg tomater
  • 1 hvidløg
  • en håndfuld timian (eller 1-2 stilke rosmarin)
  • salt og peber
  • 3 spsk. olivenolie

  1. Vask tomaterne, ogskær dem i halve. Lægdem med skærefladenopad på en bageplade med bagepapir.
  2. Del hvidløget i fed, ogfordél dem mellem tomaterne.Drys med finthakkettimian, salt og peber,og stænk med olie.
  3. Sæt pladen i ovnen ved125 grader i ca. 3 timer.Opbevar de afkøledetomater i en boks med lågi køleskabet.