Langtidshævet speltbrød

Langtidshævet speltbrød

Forberedelserne træffer du inden, du går i seng. Næste morgen har du et nybagt brød på mindre end en time.

1 stk.

Ingredienser

  • 1 dl yoghurt
  • 2 dl mælk
  • 1½ tsk. salt
  • ¼ pk. gær
  • 200 g sigtet spelt
  • ca. 225 g mel
  • 2 spsk. olie
  • 1 æg til pensling
  • drys efter smag

  1. Rør yoghurt, mælk, salt, gær og speltmel til en tyk, jævn grød, dæk den til, og lad den stå på køkkenbordet natten over – dvs. 6-8 timer.
  2. Drys resten af melet i skålen,og arbejd det ind i dejen med en dejskraber. Vend dejen ud påbagepapir.
  3. Hæld olie på hænderne, og klap dejen ud i en firkant, der er ca. 3 cm tyk. Tænd ovnen, og lad dejen hæve, mens den varmer op til 250 gr.
  4. Pensl med æg, og drys eftersmag. Skær dejen til firkanter med pizzahjulet, og bag brødet ca. 15 min., eller til det er let og gennembagt. med pizzahjulet, og bag brødet ca. 15 min., eller til det er let og gennembagt.