Langtidshævet surbrød
Har du mod på at gøre lidt ekstra ud af julefrokosten, så bag dit eget brød. Dette herlige surbrød passer perfekt til både laks og ost.
1 stk.
Ingredienser
- Surdej:
- 5 g gær
- 2 dl vand
- 2 dl hvedemel
- Dej:
- 3 dl lunkent vand
- 2 tsk. salt
- 250 g fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
- ca. 400 g hvedemel
- Udrør gæren til surdejen i lunkent vand, og rør hvedemelet i. Dæk med plastfilm. Prik nogle huller i plasten. Lad surdejen stå 2 dage, til den dufter syrligt og bobler.
- Udrør surdejen i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen, den er fugtig og kan ikke æltes.
- Lad dejen hæve tildækket i en skål natten over i køleskab.
- Tag dejen ud, og lad den temperere 1 times tid. Hæld dejen ud til et rundt brød på bagepapir på en bageplade. Lad den efterhæve ca. 30 min. med et klæde over.
- Snit brødet, og pensl med vand. Bag brødet ved 225 gr. i ca. 35-40 min. på midterste ovnribbe.