Langtidsstegt lammekølle med tabbouleh

Langtidsstegt lammekølle med tabbouleh

Denne lammekølle bliver efter en langtidsstegning så mør, at en kniv er overflødig. Server lammekøllen med en skøn tabbouleh fyldt med friske krydderurter.

6 personer

Ingredienser

  • 5-6 nelliker
  • 1 løg
  • 2 kviste rosmarin
  • 3 kviste timian
  • 2-3 laurbærblade
  • kødsnor
  • 1 lammekølle, ca. 2 kg
  • 2 hele hvidløg
  • 1 belle de boskoop-æble
  • 1 flaske gewurstraminer (sød hvidvin)
  • salt, peber
  • 2 dl bulgur
  • 3 dl vand
  • salt
  • 1 agurk
  • 1 granatæble
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt mynte
  • 1 dl olivenolien
  • 1 citron

Sådan gør du:

  1. Lammekølle: Sæt nellikerne fast i løget. Bind krydderurterne sammen til en buket med kødsnor.
  2. Læg lammekøllen i en stegegryde sammen med løg og krydderbuket.
  3. Hæld vand på, til halvdelen af lammekøllen er dækket. Kog lammekøllen i 20-25 min.
  4. Tænd ovnen på 140 gr. Tag lammekøllen op af gryden, og læg den til side.
  5. Kassér lage, krydderbuket og løg. Tør gryden af, og læg lammekøllen tilbage i gryden.
  6. Pil hvidløgene, og tilsæt samtlige hvidløgsfed med ’frakken’ på i gryden. Skær æblet i grove stk., og kom dem i gryden. Hæld vinen over. Krydr med salt og peber.
  7. Dæk gryden til med pergamentpapir, herefter alufolie, og læg til sidst låg på gryden. Gryden skal være hermetisk lukket.
  8. Langtidssteg lammekøllen i ovnen 7 timer. Efter 3½ time, skal du vende køllen i gryden, lukke den hermetisk til igen og sætte den tilbage i oven. Køllen har nu afgivet en del saft og kraft i gryden.
  9. Vend køllen tilbage til første position efter yderligere 3 timer. Fjern papir og låg, og steg overfladen på køllen sprød og brun i ½ times tid.
  10. Tag gryden ud af ovnen. Læg lammekøllen til side på et spækbræt, og dæk let med folie.
  11. Skum fedtet fra kødsaften i gryden. Sæt gryden på blusset, og kog saucen med æble og hvidløgsfed ind til 1⁄3. Blend herefter saucen med en stavblender direkte i gryden, til den er blød og cremet. Hæld saucen i en kande.
  12. Tabbouleh: Kog bulgur efter anvisningen på emballagen, og afkøl den med koldt vand, si resterende vand fra.
  13. Skær agurken i tern. Halver granatæblet, og tag kernerne ud, undgå, at hinderne kommer med. Rør agurketern og granatæble i bulguren.
  14. Hak alle krydderurterne fint, og vend dem i salaten sammen med olivenolie og saften fra en citron. Smag til med salt og peber.
  15. Server lammekøllen og tabbouleh på et spækbræt med en ske og gaffel. Kødet er så mørt, at en kniv er overflødig.