Lasagne opskrift med æg og svampe

Lasagne med pocheret æg og ristede svampe

Lasagne til 4 personer

Ingredienser

  • Lasagne med pocheret æg og ristede svampe
  • 250 g svampe, f.eks. kejserhatte eller østershatte
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie + ekstra til servering
  • salt og sort peber
  • 4 store æg
  • 1 spsk hvidvinseddike eller husholdningseddike
  • 250 g friske pastaplader, skåret ud i firkanter på ca. 10 x 10 cm
  • masser af friskrevet parmesan
  • 1 håndfuld friske krydderurter, f.eks. estragon og kørvel

Sådan laver du lasagnen

  1. 1. Rens svampene, og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløget fint. Varm en stor gryde med pastavand op (husk salt) og en sauterpande med vand til æggene.
  2. 2. Varm en stegepande godt op, kom olien i og svits svampene. Når de begynder at brunes, tilsættes hvidløg. Smag til med salt og sort peber og sluk for varmen.
  3. 3. Slå hvert æg ud i en kop, så de er klar til at blive pocheret. Når vandet til æggene koger, skrues ned så vandet bare simrer. Tilsæt eddike og hæld forsigtigt hvert æg i vandet – sørg for at der er afstand mellem hvert æg, så de ikke hænger sammen. Efter 2 minutter vendes hvert æg forsigtigt med en hulske. Giv dem et minut mere og sluk så for varmen.
  4. 4. Nu kommes pastaen i vandet og koger i 1 minut. Sigt vandet fra og skyl pastaen godt. Tag æggene op af vandet og dup dem tørre med køkkenrulle. Anret 4 tallerkener med skiftevis pastaplader og svampe – ægget skal ind i midten. Drys med parmesan og krydderurter og dryp med olivenolie.

Tip

Hemmeligheden bag et vellykket pocheret æg er at hælde det op i en kop, inden det kommes i det kogende vand. Derved undgår du, at det går i stykker.