Lasagne med pocheret æg og ristede svampe
Lasagne til 4 personer
Ingredienser
- Lasagne med pocheret æg og ristede svampe
- 250 g svampe, f.eks. kejserhatte eller østershatte
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie + ekstra til servering
- salt og sort peber
- 4 store æg
- 1 spsk hvidvinseddike eller husholdningseddike
- 250 g friske pastaplader, skåret ud i firkanter på ca. 10 x 10 cm
- masser af friskrevet parmesan
- 1 håndfuld friske krydderurter, f.eks. estragon og kørvel
Sådan laver du lasagnen
- 1. Rens svampene, og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløget fint. Varm en stor gryde med pastavand op (husk salt) og en sauterpande med vand til æggene.
- 2. Varm en stegepande godt op, kom olien i og svits svampene. Når de begynder at brunes, tilsættes hvidløg. Smag til med salt og sort peber og sluk for varmen.
- 3. Slå hvert æg ud i en kop, så de er klar til at blive pocheret. Når vandet til æggene koger, skrues ned så vandet bare simrer. Tilsæt eddike og hæld forsigtigt hvert æg i vandet – sørg for at der er afstand mellem hvert æg, så de ikke hænger sammen. Efter 2 minutter vendes hvert æg forsigtigt med en hulske. Giv dem et minut mere og sluk så for varmen.
- 4. Nu kommes pastaen i vandet og koger i 1 minut. Sigt vandet fra og skyl pastaen godt. Tag æggene op af vandet og dup dem tørre med køkkenrulle. Anret 4 tallerkener med skiftevis pastaplader og svampe – ægget skal ind i midten. Drys med parmesan og krydderurter og dryp med olivenolie.