Lav din egen julesennep: 5 nemme opskrifter på hjemmerørt sennep
Selvfølgelig kan du få god sennep i butikkerne, men det tager ikke mange minutter atrøre en selv, og så kan du tilpasse smagen efter retterne. Prøv det, det kosterkun hyggetid i køkkenet. Her får du fem skønne opskrifter på hjemmerørt sennep:
Rør majsstivelsen ud i vandet i en lille gryde, og kog det op. Køl det af.
Pisk sennepspulveret i.
Rør de øvrige ingredienser i.
Kom senneppen i et glas, og opbevar det i køleskabet.
Fin sennep med æbleeddike
(1 lille glas):
3½ spsk. vand
½ tsk. majsstivelse
3 spsk. Coleman’s sennepspulver
3 spsk. god mayonnaise, f.eks. Hellmann’s
1½ spsk. æbleeddike
Annonse
1 spsk. ahornsirup, salt og peber.
Sådan laver du fin sennep med æbleeddike:
Udrør majsstivelsen i vandet i en gryde, og kog det op. Køl det af.
Pisk sennepspulveret i.
Rør de andre ingredienser i.
Kom senneppen i et glas, og opbevar det i køleskab.
Hjemmerørt grov sennep
God til kogt torsk eller røget laks
(1 glas):
25 g sennepsfrø
3 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. vand
40 g Coleman’s sennepspulver
Annonse
2 spsk. sirup
1/2 tsk. salt.
Sådan laver du grov sennep:
Knus sennepsfrøene i en morter.
Kom dem i en skål, og rør de øvrige ingredienser i.
Lad senneppen trække tildækket i køleskabet til næste dag.
Smag til med sirup og salt.
Mild sød sennep
Til flæskesteg eller en hakkebøf
(1 lille glas):
3 1/2 spsk. vand
1 tsk. majsstivelse
2 spsk. farin
2 spsk. Coleman’s sennepspulver
1 1/2 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. cremefraiche 38 %
salt
peber
evt. rosa peberkorn til pynt.
Sådan laver du mild sød sennep
Udrør majsstivelsen i vandet i en lille gryde. Kom farin i, og kog det op. Afkøl det helt.
Pisk sennepspulver i. Rør de øvrige ingredienser i.
Kom senneppen i et glas, og opbevar det i køleskabet.
Du kan komme senneppen i en skål og drysse lidt knust rosa peber over ved servering.
TIP: Du kan evt. røre denne sennep med lidt ekstra cremefraiche, så er den velegnet som dip til grønsager.
Nem julesennep
Til julens æbleflæsk, frikadeller og ribbenssteg
(1 glas):
2 dl dijonsennep
1/2 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. stødt ingefær
2 spsk. skalotteløg i meget små tern
1 tsk. olie
2 spsk. vand
2 spsk. sirup
Svits løgternene kort i olien. Kom krydderierne i, og svits kort. Kom vandet i, og kog det kort igennem.
Afkøl blandingen helt.
Rør det i senneppen sammen med sirup.
Kom senneppen i et glas, og opbevar det i køleskabet.
5 gode bud på nemme sennepdressinger
Smag cremefraiche til med sennep, hakket rødløg, salt og peber, og server det til marineret sild.
Pisk sennep og olivenolie sammen med lidt vineddike og hakket dild. Dryp det over skivede kogte og afkølede rødbeder. Smager skønt til frikadeller eller juleribbensstegen.
Rør halvt sennep og halvt flydende honning sammen. Rør lidt hakket rød chili i. Server til røget laks.
Server sennep rørt med lidt fintreven appelsinskal af en usprøjtet appelsin til en god lagret ost sammen med rødløg i skiver.
Server sennep rørt med hakkede kapers til en flæskestegsmad.