Vegansk glutenfri lasagne

Layers of life: Glutenfri vegansk lasagne

Lækker lasagne med butternut-squash og svampe. Her får du opskriften på en smagfuld vegetarlasagne, der er både vegansk og glutenfri - og superlækker!

Ingredienser

  • Svampesauce
  • 1 spsk kokosolie til stegning
  • 2 løg 1 fed hvidløg
  • 150 g svampe
  • 1 gulerod
  • ½ blomkål
  • 1 spsk oregano, frisk eller tørret
  • 1 spsk, timian, friskt eller tørret
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 knsp chili, frisk eller tørret
  • Salt (gerne Himalayasalt eller Læsø Sydesalt) og friskkværnet peber
  • 1 glas flåede tomater (ca 500 gr)
  • Lasagneplader og ost
  • 1 squash eller butternut-squash som lasagneplader
  • Vegansk ost i skiver (kan udelades)
  • Bechamelsovs
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk boghvedemel (eller anden glutenfri mel)
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 2 ½ dl sojafløde
  • Salt (gerne Himalayasalt eller Læsø Sydesalt) og friskkværnet peber

Sådan laver du vegansk lasagne

  1. 1. Varm kokosolien i en dyb pande eller tykbundet gryde. Pil og snit løg og hvidløg fint, og svits begge dele på panden, til de er gyldne og blanke.
  2. 2. Rens svampene, og hak dem fint. Kom de hakkede svampe ned til løgene, og svits yderligere i et par minutter.
  3. 3. Skræl guleroden, og riv den fint. Rens det halve blomkål, og hak det fint.
  4. 4. Tilsæt nu gulerødder og blomkål til panden, og vend blandingen godt, så de også tager fedtstof til sig.
  5. 5. Vend alle krydderier i, og tilsæt flåede tomater. Lad svampesaucen simre, mens du forbereder resten. Skyl din squash grundigt, og skær toppen af. Fjern skrællen, og brug en bred kartoffelskræller til at lave "lasagneplader".
  6. Hvis du ikke har en kartoffelskræller, der dur, kan du også bruge en kniv til at lave tynde skiver.
  7. 5. Lav bechamelsaucen ved at varme olien i en lille gryde, tilsæt boghvedemel og muskatnød.
  8. 6. Pisk det godt sammen, og tilsæt sojafløden lidt efter lidt under konstant omrøring. Smag til med salt og peber.
  9. 7. Vi har brugt små ovnfaste portionsbowls, men du kan også lave lasagnen i en lille bradepande. Start med et tyndt lag svampesauce, så græskarplader, bechamelsauce og så forfra ...
  10. 8. Afslut med vegansk ost på toppen af lasagnen, hvis du ønsker. Bag din lasagne i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
  11. Himalayasalt og Læsø Sydesalt er rene salttyper, der bl.a. indeholder antioxidanten selen og gode mineraler. Det er dermed langt sundere end almindeligt bordsalt, som har et højt indhold af natriumklorid og er tilsat aluminiumspulver for at undgå klumper.

En bid af regnbuen

Zennie og Martin Bonde Mogensens vigtigste kostråd er at spise varieret, så du får kulhydrater, fedt og protein fra mange forskellige fødevarer.

Du skal også huske at tænke i alle regnbuens farver, når du anretter din mad, og altid drysse med lidt grønt på toppen. Så kan det kun blive en sund og smuk servering. Her er en af parrets favoritopskrifter fra morgen til aften.

Opskriften er fra bogen "Ren (selv)kærlighed med Super Bowls", Martin & Zennie Bonde Mogensen, People's Press, 249 kr.

I "Ren (selv)kærlighed med Super Bowls" får du mere end 50 skønne retter samt gode råd, så du kan spise dig sund, skøn, rask og energifyldt.