Grønne glutenfri proteinboller
De lækre boller er både glutenfri og ovo-lakto-vegetariske* - bollerne er bagt med broccoli og kokosfibermel. Få den lækre opskrift her:
8 boller
Ingredienser
- 1 broccolihoved inklusive stilk
- 1 helt æg
- 2 æggehvider
- 1 ½ tsk salt (gerne Himalayasalt eller Læsø Sydesalt)
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk HUSK loppefrøskaller
- 4 spsk kokosfibermel
- TOPPING:
- Lidt chia- eller sesamfrø
Sådan bager du proteinboller
- 1. Tænd ovnen på 200 C, og dæk en bageplade med bagepapir.
- 2. Rens broccolien, og kør den i en food processor, til den er helt fin og ligner ris. Du kan også rive broccolien på et almindeligt rivejern med lidt god håndkraft.
- 3. Æg og æggehvider vendes i broccolien. Kom salt, bagepulver, HUSK loppefrøskaller og kokosfibermel i blandingen, og ælt dejen med hænderne. Lad dejen hvile i cirka et kvarter.
- 4. Form 8 boller af dejen på bagepapiret, drys eventuelt chia- eller sesamfrø på toppen, og bag bollerne i ovnen 15-20 minutter, til de er gyldne på toppen.
- *Lakto-ovo-vegetar: Spiser hovedsagelig vegetabilske fødevarer, men af og til også mælkeprodukter og æg.
Skønne opskrifter fra "Ren (selv)kærlighed med Super Bowls"
PRØV OGSÅ:Grøn vegansk morgensmoothie