Lime-sorbet

Lime-sorbet

En syrlig sorbet er lækker i varmen - og kan laves uden ismaskine!

4-6

Ingredienser

  • 225 g sukker
  • 2½ dl vand
  • 1 spsk glukose (kan købes i velassorterede supermarkeder)
  • 2 dl limesaft
  • 1 tsk revet limeskal
  • 200 g friske bær, f.eks. hindbær og blåbær
  • 4 spsk mørk sirup eller ahornsirup
  • lidt revet limeskal.

Sådan gør du:

  1. Kom sukker og vand i en gryde og giv det et opkog, til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og rør glukose i den varme sukkerlage. Afkøl lagen og rør sammen med limesaft og limeskal.
  2. Kør massen i en ismaskine, til sorbetkonsistens er opnået. Kom sorbeten i en skål og sæt den i fryseren, til den skal serveres.
  3. Anret bærrene i portionsskåle og vend dem med sirup og revet limeskal. Kom limesorbet ovenpå og server med det samme.

TIP

Har du ingen ismaskine, kan du sætte sorbeten i fryseren og røre rundt hver halve time, til den får rigtige konsistens.

PRØV OGSÅ: Choko-mokka-sandwich