Limetærte med kokoscreme
Sprød og lækker tærte med kiksebund med kokos og en syrlig limecreme, toppet med blød kokoscreme. Husk at sætte dåsen med kokosmælk i køleskab i mindst 12 timer, før den skal bruges.
1 tærte til ca. 8 personer
Total:3 timer 5 minutter
Arbejdstid:2 timer 45 minutter
Ingredienser
Kiksebund:
- 125 g digestivekiks
- 125 g kokosmel
- 2 spsk. farin
- 1 knsp. salt
- 75 g smeltet smør
Limecreme:
- 6 limefrugter (øko)
- 4 store æg
- 250 g sukker
- 75 g blødt smør
Kokoscreme:
- 1 kold dåse kokosmælk (ca. 20% fedt)
- 1 dl piskefløde
- evt. 2 spsk. flormelis
- 1-2 tsk. vaniljepaste
Pynt:
- kokoschips
Sådan gør du:
- Kiksebund: Knus kiksene i en foodprocessor, eller ved at støde dem med en kagerulle. Bland kiksesmulder med kokosmel, farin og salt.
- Vend smeltet smør i, og pres massen ud i springform (22 cm). Bag kiksebunden i ovnen ved 180 grader i ca. 12 min. Afkøl.
- Limecreme: Vask limefrugterne, riv skallen fint, og pres saften (ca. 2 dl). Bland med æg og sukker i en gryde, og pisk det over svag varme, til det tykner – det må ikke koge, men skal blot op på ca. 80 grader.
- Tag gryden af varmen, og pisk smørret i lidt ad gangen. Hæld cremen over kiksebunden, og afkøl. Sæt tærten i køleskab i 2-3 timer, eller til næste dag.
- Kokoscreme: Åben kokosmælken, og hæld den tynde væske fra - gem den til en karrysovs eller suppe. Skrab den tykke creme over i en skål, og rør den sammen med fløde og evt. flormelis. Pisk cremen til "flødeskum", og smag til med en vanilje.
- Servering: Bred kokoscremen over tærten, og pynt med kokoschips.