Limetærte med kokoscreme

Limetærte med kokoscreme

Sprød og lækker tærte med kiksebund med kokos og en syrlig limecreme, toppet med blød kokoscreme. Husk at sætte dåsen med kokosmælk i køleskab i mindst 12 timer, før den skal bruges.

1 tærte til ca. 8 personer

Total:3 timer 5 minutter

Arbejdstid:2 timer 45 minutter

Ingredienser

Kiksebund:

  • 125 g digestivekiks
  • 125 g kokosmel
  • 2 spsk. farin
  • 1 knsp. salt
  • 75 g smeltet smør

Limecreme:

  • 6 limefrugter (øko)
  • 4 store æg
  • 250 g sukker
  • 75 g blødt smør

Kokoscreme:

  • 1 kold dåse kokosmælk (ca. 20% fedt)
  • 1 dl piskefløde
  • evt. 2 spsk. flormelis
  • 1-2 tsk. vaniljepaste

Pynt:

  • kokoschips

Sådan gør du:

  1. Kiksebund: Knus kiksene i en foodprocessor, eller ved at støde dem med en kagerulle. Bland kiksesmulder med kokosmel, farin og salt.
  2. Vend smeltet smør i, og pres massen ud i springform (22 cm). Bag kiksebunden i ovnen ved 180 grader i ca. 12 min. Afkøl.
  3. Limecreme: Vask limefrugterne, riv skallen fint, og pres saften (ca. 2 dl). Bland med æg og sukker i en gryde, og pisk det over svag varme, til det tykner – det må ikke koge, men skal blot op på ca. 80 grader.
  4. Tag gryden af varmen, og pisk smørret i lidt ad gangen. Hæld cremen over kiksebunden, og afkøl. Sæt tærten i køleskab i 2-3 timer, eller til næste dag.
  5. Kokoscreme: Åben kokosmælken, og hæld den tynde væske fra - gem den til en karrysovs eller suppe. Skrab den tykke creme over i en skål, og rør den sammen med fløde og evt. flormelis. Pisk cremen til "flødeskum", og smag til med en vanilje.
  6. Servering: Bred kokoscremen over tærten, og pynt med kokoschips.

Tip:

Rengør formens kant, når bunden er bagt, og sæt evt. et stykke kagefilm kanten rundt, inden du hælder cremen over kiksebunden.