Lowcarb burger & fritter
Denne mættende burger er god for din forbrænding og for din blodsukkerbalancesamt rig på sunde fedtstoffer fra pestoen. Den helt optimale kombination for et fastfoodmåltid.
Ingredienser
- 550 kcal pr. portion
- Jordskokfritter:
- 500 g jordskokker
- salt
- evt. karry
- fedtstof til stegning
- Burger:
- 1 fed hvidløg
- 100 g skyr
- salt og peber
- 700 g hakket oksekød 3-7%
- fedtstof til stegning
- 4 tortilla, lille størrelse
- 1 håndfuld babyspinat
- 1 håndfuld spirer
- 3 tomater
- 2 løg
- 50 g pesto
- 4 spsk sukkerfri ketchup, f.eks. Cervera
Sådan gør du:
- 1/Vask jordskokkerne, og del dem i kvarte. Vend dem i salt og evt. karry. Steg dem i fedtstoffet ved middel varme, til de er møre.
- 2/Rør skyr sammen med revet hvidløg, salt og peber.
- 3/Form kødet til 4 flade bøffer, krydr med salt og peber, og steg dem i fedtstoffet på en pande i 3-5 min på hver side.
- 4/Lun tortillaerne på en tør pande i ca. 1/2 minut på hver side, og skær eller riv dem til burgerbollestørrelse. Fordel stykkerne i otte portioner, så det svarer til fire over og fire under.
- 5/Læg først spinatblade ovenpå et stykke tortilla. Dernæst friske spirer, og læg så en bøf ovenpå og smør med hvidløgsskyr. Top med skiver af tomat og løg, og læg en klat pesto ovenpå. Afslut med en tortillatop.
- 6/Servér burgeren med jordskokfritter og evt. ketchup.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter