Lun salat med torskerogn

Lun salat med torskerogn

Torskerogn er et hit. Og skal det gå virkelig stærkt, kan den købes kogt. Så er den lige til at skære i skiver og riste. Det er også top-i-orden-gæstemad!

4

Ingredienser

  • Croutoner:
  • 4 tykke skiver
  • rugbrød
  • lidt olivenolie
  • salt
  • Dressing:
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • Dildolie:
  • 1 stor håndfuld dild
  • 2 dl olivenolie
  • salt
  • Rogn:
  • 600 g kogt
  • torskerogn
  • lidt mel
  • olivenolie
  • salt
  • Salat:
  • 3-4 hjertesalater
  • olivenolie
  • salt
  • citronbåde
  • lidt hakket dild

Sådan gør du

  1. Croutoner: Skær rugbrødet i tern, vend dem med olivenolie og salt, og bred dem ud på en bageplade. Bag dem sprøde ved 200 grader i 10-15 min. Køl dem af.
  2. Dressing: Rør kærnemælk, mayonnaise og
  3. citronsaft sammen. Smag til med salt og peber.
  4. Dildolie: Blend dild og olie. Smag til med salt.
  5. Rogn: Skær rognen i skiver, og vend dem i mel. Steg dem i olivenolie, til de er gyldne. Smag dem til med salt.
  6. Salat: Flæk salaterne, og steg dem i en smule olivenolie på en varm pande, eller grill dem på en grillpande. De skal bare have 1- ½ minut på hver side. Smag dem til med salt.
  7. Anret salat og torskerogn med masser af citronbåde og lidt hakket dild. Server straks med dressing og dildolie.

Tip

Køb eventuelt færdige rugbrøds-croutoner. Mange bagere har dem.

PRØV OGSÅ: 5 lækre vegetarretter
PRØV OGSÅ: Spicy gæstemad