Lun salat med torskerogn
Torskerogn er et hit. Og skal det gå virkelig stærkt, kan den købes kogt. Så er den lige til at skære i skiver og riste. Det er også top-i-orden-gæstemad!
4
Ingredienser
- Croutoner:
- 4 tykke skiver
- rugbrød
- lidt olivenolie
- salt
- Dressing:
- 2 dl kærnemælk
- 1 spsk mayonnaise
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
- Dildolie:
- 1 stor håndfuld dild
- 2 dl olivenolie
- salt
- Rogn:
- 600 g kogt
- torskerogn
- lidt mel
- olivenolie
- salt
- Salat:
- 3-4 hjertesalater
- olivenolie
- salt
- citronbåde
- lidt hakket dild
Sådan gør du
- Croutoner: Skær rugbrødet i tern, vend dem med olivenolie og salt, og bred dem ud på en bageplade. Bag dem sprøde ved 200 grader i 10-15 min. Køl dem af.
- Dressing: Rør kærnemælk, mayonnaise og
- citronsaft sammen. Smag til med salt og peber.
- Dildolie: Blend dild og olie. Smag til med salt.
- Rogn: Skær rognen i skiver, og vend dem i mel. Steg dem i olivenolie, til de er gyldne. Smag dem til med salt.
- Salat: Flæk salaterne, og steg dem i en smule olivenolie på en varm pande, eller grill dem på en grillpande. De skal bare have 1- ½ minut på hver side. Smag dem til med salt.
- Anret salat og torskerogn med masser af citronbåde og lidt hakket dild. Server straks med dressing og dildolie.
PRØV OGSÅ: 5 lækre vegetarretter
PRØV OGSÅ: Spicy gæstemad