Lun spinatsalat med pocherede æg
Denne ret spiser jeg gerne til morgenmad. Har du lyst, kan du servere lækker parmaskinke til, og er du ekstra sulten, er ristet rugbrød supergodt til.
2
Ingredienser
- Dressing:
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk grov sennep
- 2 tsk flydende honning
- 2 spsk hvidvinseddike
- 3 spsk olivenolie
- salt
- Æg:
- 1-2 spsk salt
- 4 spsk hvidvinseddike
- 4 æg
- kogende vand
- Spinat:
- 2 fed hvidløg
- lidt olivenolie
- 400 g babyspinat
- salt
- Pynt: lidt hakket purløg
Sådan laver du lun spinatsalat med pocherede æg og sennepsdressing
- Rør dijon og grov sennep sammen med honning, eddike og olie. Smag dressingen til med salt. Sæt vand over i en kasserolle. Kom godt med salt i. Kom 2 spsk eddike i en lille skål, og slå 2 æg ud i skålen.
- Pisk i det kogende vand, så du laver en strøm og dermed en fordybning i midten. Hæld æggene ned i "hullet" i midten, og skru ned for varmen, så vandet forbliver lige under kogepunktet.
- Lad æggene ligge i vandet i 2½-3 minutter. Tag dem op med en hulske, trim evt. kanterne, og gentag med de næste to æg. Snit imens hvidløget i tynde skiver.
- Rist det på en stor, varm pande i lidt olivenolie, til det er let gyldent. Kom spinaten på, og lad den akkurat falde sammen. Krydr med salt. Dryp spinaten af i en si, hvis der er meget væde i. Anret spinaten på 2 tallerkner. Top med æg, dressing og et drys purløg. Servér straks.
PRØV OGSÅ: Bøf med karamelliserede løg og blomkålscreme