sund opskrift med brune ris

Lynstegte brune ris med nori og sort sesam

Denne lette opskrift er ikke kun god til at peppe risrester op, den er faktisk afhængig af risrester, fordi ris fra dagen før er mere tørre end friskkogte ris, og kernerne bliver gyldne og sprøde, når du lynsteger dem i denne vidunderlige smagskombination.

4 portioner

Ingredienser

  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 5 dl daggamle Perfekt kogte brune ris
  • groft havsalt
  • 2 plader ristet noritang
  • 1 tsk  ristet sesamolie
  • 1 tsk  sojasauce
  • 1 tsk  ristede sorte sesamfrø
  • 2 forårsløg, kun  den hvide og lyse  del,  i fine skiver

Sådan gør du:

  1. Varm olivenolien op i en stor slip let-pande over høj varme. Kom risene på panden med en stor knivspids  salt og steg under omrøring i 2-3 minutter, indtil de kun lige
  2. er begyndt at blive brune. Klip med en saks noripladerne i fine strimler og kom dem på panden sammen  med resten af ingredienserne. Rør det godt sammen  og server straks.
  3. Opskriften er fra Gwyneth Paltrows nye kogebog ”Alt det Bedste”