Lys chokoladetrøffel med hasselnødder
Smeltende lækre trøfler med knasende sprøde nøddestykker.
Ingredienser
- 18-20 stk.
- 150 g sukker
- 200 g hasselnødder uden hinder
- 1 spsk smør
- 300 g lys chokolade af god kvalitet
- 1½ dl piskefløde1 vaniljestang delt på langs
- ¼ tsk fint salt2 spsk smør
- 200 g mørk chokolade, smeltet i vandbad, til overtræk
Sådan gør du
- Smelt sukker på en pande over medium varme. Når det er gyldent-karamelliseret, tilsæt hasselnødder sammen med smør. Vend dem med en træske, til de er dækket af karamellen. Spred nødderne ud på bagepapir, sørg for at ca. 20 af dem ikke hænger sammen med resten, så de kan bruges som pynt. Imens nødderne køler, hakker du chokoladen meget fint, og sætter fløden over varmen med en flækket vaniljestang i gryden. Varm langsomt fløden op med vaniljen, tag gryden af varmen, og lad den varme fløde stå ca. 20 min og trække smag af vaniljestangen. Skrab vaniljekornene ned i fløden, bring den igen op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen, lad stå et 1-2 min, før den røres ensartet.
- Tilsæt smør og salt, rør forsigtigt, til smørret er absorberet. Lad trøffelmassen køle til stuetemperatur. Hak hasselnødderne halvgroft (minus dem til pynt), vend dem i massen. Lad den stå på køl i mindst 6 timer, før den rulles til kugler. Frys kuglerne i 10 min, dyp dem i smeltet chokolade, og pynt med en hel hasselnød.
- Få mere inspiration til julens søde sager her
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Klassiske julesmåkager