Mac ’n’ cheese: Sådan laver du den klassiske amerikanske pastaret
Comfort food, når der er allerbedst - den amerikanske macaroni and cheese, eller mac'n'cheese, som det hedder i daglig tale, er en drøm af en pastaret med masser ost. Her får du en helt klassisk opskrift på mac'n'cheese:
Mac'n'cheese til 4 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 7 dl mælk
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 2 laurbærblade
- 350 g makaroni
- 50 g smør
- 50 g mel
- 175 g revet cheddarost
- 1 spsk grov sennep
- 50 g brødkrumme
- 50 g parmesan
Sådan laver du mac'n'cheese
- Kom mælk i en gryde. Pil skalotteløg og hvidløg, og skær i kvarte. Kom løg, hvidløg og laurbærblade i gryden.
- Bring mælken i kog, og tag gryden af varmen, og lad det trække i 30 min. Si mælken over i en kande.
- Kog pastaen, til den er al dente i saltet vand.
- Smelt smør i en gryde, og tilsæt mel. Rør til en melbolle.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der piskes til en cremet sovs.
- Rør revet cheddarost og sennep i sovsen. Smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 200 gr.
- Kom den kogte pasta i et ovnfast fad. Hæld sovsen over.
- Blend brødet til krummer. Drys med brødkrummer og parmesan ud over fadet.
- Sæt retten i ovnen på midterste ovnribbe, og bag i 15-20 min., til overfladen er gylden og sprød.