Macarons med lime

Macarons med lime

Det kan godt være, den franske fristelse er en anelse kompliceret, men når det er lykkedes dig, har du en delikat mundfuld, der er festlig at servere til gæster.

24 stk

Ingredienser

  • 200 g flormelis
  • 100 g mandelmel eller smuttede og meget fintblendede mandler (brug gerne en minihakker)
  • 80 g æggehvider (2-3 stk.), stuetempererede
  • 25 g sukker
  • lidt grøn levnedsmiddelfarve
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g hvid chokolade
  • 2 spsk. lime- eller citronsaft
  • 2 tsk. fintrevet usprøjtet limeeller citronskal

Sådan gør du

  1. Sigt flormelis ned i en skål. Vend mandelmel i. Pisk hviderne stive i en helt ren skål. Tilsæt sukker, og pisk videre til sej marengs.
  2. Vend forsigtigt flormelis og mandelmel i marengsen lidt ad gangen med en dejskraber, indtil blandingen er ensartet. Rør lidt levnedsmiddelfarve i.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir. Hæld macaronblandingen i en sprøjtepose med en 10 mm-tylle, og sprøjt små cirkler ud med en diameter på 3 cm på bagepapiret. Lad de ubagte macarons hvile i ca. 30 min., inden de bages ved 125 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
  4. Lad kagerne køle helt af, inden de forsigtigt løftes fra pladen med en paletkniv.
  5. Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden fra varmen. Smelt den hakkede chokolade i. Rør limesaft og -skal i. Køl blandingen helt af i køleskab, gerne natten over. Pisk det derefter, til det er cremet.
  6. Kom blandingen i en sprøjtepose, og fordel det på halvdelen af kagerne. Læg de andre halvdele over som låg.