Madpakkeboller: Sådan bager du bedste boller til madpakken

Madpakkeboller: Sådan bager du bedste boller til madpakken

En god bolle med lidt pølse og nogle sprøde grønsager er en enkel og herlig madpakke, som både store og små kan nyde enten i skolen eller på rejsen. Her får du opskriften på lækre kerneboller til madpakken.

10-12 stk.

Total:40 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

  • 2 ½ dl kogende vand
  • 75 g knækkede hvedekerner
  • 25 g gær
  • 2 ½ dl koldt vand
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. groft salt
  • 50 g solsikkekerner
  • ca. 600 g hvedemel
  • Evt. 1 æg til pensling

Tilbehør:

  • evt. smør, pålæg, rå grønsagsstave og tomater

Sådan gør du:

  1. Hæld næsten kogende vand på hvedekernerne. Lad det trække 1 time.
  2. Rør smuldret gær ud i koldt vand og tilsæt blandingen til hvedekernerne sammen med salt, olie og solsikkekerner.
  3. Tilsæt gradvist melet. Rør først med en ske og ælt så med hænderne. Dejen skal stadig være fugtig.
  4. Læg dejen i en skål og dæk den evt. til. Lad den hæve 1 ½ time.
  5. Læg bagepapir på bageplade. Tril en pølse af dejen, form 10 boller, sæt dem på bagepapiret og tryk dem lidt flade. Lad bollerne efterhæve i 30-45 min.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg og sæt bagepladen i midten af en 225 grader varm ovn. Bag dem i ca. 15 min. Bank på bunden af en bolle. Den skal lyde hult.
  7. Køl bollerne af på bagerist.

Sådan får du en blød skorpe

Hvis familien efterspørger en meget blød skorpe, kan du pakke de varme nybagte boller ind i et rent viskestykke. Kondensvandet gør nemlig skorpen blød.