Madpandekager med laksemousse og basilikum
Lækre madpandekager til madpakken, til frokost eller på buffetten.
(8 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 60 min.
- Hviletid: ca. 30 min.
- Stege/kogetid: 30-45 min. (evt. på 2 pander)
- Fryse-egnede (8 store pandekager)
- 3 æg
- lidt groft salt
- 175 g hvedemel
- 35 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
- 3 dl mælk
- ca. 1 dl vand
- lidt olie + evt. smør (til stegning)
- Fyld:
- 300 g kold røget laks (uden skind og ben)
- salt og friskkværnet peber
- 3 dl piskefløde
- 4 håndfulde friske basilikumblade
- 1 hoved krølsalat (eller anden grøn salat)
- 8 tomater (skiver)
- Pandekager: Pisk æg, salt og de tomeltyper sammen. Tilsætmælk lidt ad gangenog pisk dejen ensartet. Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Rør evt. vand i, hvis dejen er for tyk.
- Varm panden godt op og kom olie og evt. smør på. Hæld et tyndt lag dej påog steg pandekagerne i 2-3 min. ved middelvarmepå hver side, til de er lysebrune. Lad pandekagerne køle af.
- Fyld: Blend stykker af laks i en foodprocessor, til det har ensartet konsistens, og krydr med lidt salt og peber.
- Tilsæt fløde i enstråle, mens maskinenkører. Kør ikke for længe, da moussen kan skille.
- Smør den i et jævnt lagpå madpandekagerne, tril dem tæt sammen ogskær dem i skiver. Anret med basilikumblade, salat og tomat.