Madpandekager med laksemousse og basilikum

Madpandekager med laksemousse og basilikum

Lækre madpandekager til madpakken, til frokost eller på buffetten.

(8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 60 min.
  • Hviletid: ca. 30 min.
  • Stege/kogetid: 30-45 min. (evt. på 2 pander)
  • Fryse-egnede (8 store pandekager)
  • 3 æg
  • lidt groft salt
  • 175 g hvedemel
  • 35 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
  • 3 dl mælk
  • ca. 1 dl vand
  • lidt olie + evt. smør (til stegning)
  • Fyld:
  • 300 g kold røget laks (uden skind og ben)
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dl piskefløde
  • 4 håndfulde friske basilikumblade
  • 1 hoved krølsalat (eller anden grøn salat)
  • 8 tomater (skiver)

  1. Pandekager: Pisk æg, salt og de tomeltyper sammen. Tilsætmælk lidt ad gangenog pisk dejen ensartet. Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Rør evt. vand i, hvis dejen er for tyk.
  2. Varm panden godt op og kom olie og evt. smør på. Hæld et tyndt lag dej påog steg pandekagerne i 2-3 min. ved middelvarmepå hver side, til de er lysebrune. Lad pandekagerne køle af.
  3. Fyld: Blend stykker af laks i en foodprocessor, til det har ensartet konsistens, og krydr med lidt salt og peber.
  4. Tilsæt fløde i enstråle, mens maskinenkører. Kør ikke for længe, da moussen kan skille.
  5. Smør den i et jævnt lagpå madpandekagerne, tril dem tæt sammen ogskær dem i skiver. Anret med basilikumblade, salat og tomat.