Majspandekager med kødsovs
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: ca. 30 min.
- Stege/kogetid: 30-45 min. (evt. på 2 pander)
- Fryse-egnet (hvis kødet ikke er optøet)
- Majspandekager:
- 3 æg
- 1 tsk groft salt
- 75 g majsmel
- 125 g hvedemel
- ca. 4 dl vand (evt. halvdelen øl)
- majsolie (til stegning og fadet)
- Kødsovs:
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg (hakket)
- 1 spsk olie
- 1 rød chili (skiver)
- 1 grøn peberfrugt (små stykker)
- 4 tomater (små stykker)
- salt
- evt. lidt vand
- 3 spsk friske krydderurter (f.eks. persille og oregano)
- 1 dåse kogte brune kidneybønner (afdryppede)
- Avocadosalat:
- 1 lille romainesalathoved (strimler)
- 2 avocadoer (skrællede, tern)
- 1 lime (saft)
- 2 spsk rødløg (hakket)
- Tilbehør:
- evt. lime
- Pisk æg, salt, majsmelog mel sammen. Tilsætgradvist vand og evt. øl og pisk, til dejen er ensartet.Lad dejen hvile i køleskab i mindst 30 min. Rør evt. mere vand i, hvis dejen er for tyk.
- Varm panden godt op med olie. Hæld ca. ½ dl dej på pandenog steg pandekagen, til den er lysebrun (et par min. på hver side).
- Kødsovs: Steg løgene klare i olie i en tykbundetgryde og tilsæt kødet med chili og peberfrugt.
- Steg i nogle min. ogtilsæt tomat, salt, krydderurterog bønner. Kog i ca. 10 min. og spæd evt. med vand, hvis rettener for tør. Smag tilmed salt, krydderurter og chili.
- Bland salat medavocado, limesaft og rødløg og krydr med salt og peber.
- Servér lunepandekager med kødfyld og avocadosalat.