Majspandekager med kødsovs

Majspandekager med kødsovs

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: ca. 30 min.
  • Stege/kogetid: 30-45 min. (evt. på 2 pander)
  • Fryse-egnet (hvis kødet ikke er optøet)
  • Majspandekager:
  • 3 æg
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g majsmel
  • 125 g hvedemel
  • ca. 4 dl vand (evt. halvdelen øl)
  • majsolie (til stegning og fadet)
  • Kødsovs:
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg (hakket)
  • 1 spsk olie
  • 1 rød chili (skiver)
  • 1 grøn peberfrugt (små stykker)
  • 4 tomater (små stykker)
  • salt
  • evt. lidt vand
  • 3 spsk friske krydderurter (f.eks. persille og oregano)
  • 1 dåse kogte brune kidneybønner (afdryppede)
  • Avocadosalat:
  • 1 lille romainesalathoved (strimler)
  • 2 avocadoer (skrællede, tern)
  • 1 lime (saft)
  • 2 spsk rødløg (hakket)
  • Tilbehør:
  • evt. lime

  1. Pisk æg, salt, majsmelog mel sammen. Tilsætgradvist vand og evt. øl og pisk, til dejen er ensartet.Lad dejen hvile i køleskab i mindst 30 min. Rør evt. mere vand i, hvis dejen er for tyk.
  2. Varm panden godt op med olie. Hæld ca. ½ dl dej på pandenog steg pandekagen, til den er lysebrun (et par min. på hver side).
  3. Kødsovs: Steg løgene klare i olie i en tykbundetgryde og tilsæt kødet med chili og peberfrugt.
  4. Steg i nogle min. ogtilsæt tomat, salt, krydderurterog bønner. Kog i ca. 10 min. og spæd evt. med vand, hvis rettener for tør. Smag tilmed salt, krydderurter og chili.
  5. Bland salat medavocado, limesaft og rødløg og krydr med salt og peber.
  6. Servér lunepandekager med kødfyld og avocadosalat.