Mandarinlagkage med tynde kanelbunde

Mandarinlagkage med tynde kanelbunde

Mandarinerne er gode på denne årstid ♥

8 personer

Ingredienser

  • Kanelbunde (3 stk.):
  • 100 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel
  • ½ tsk. hjortetakssalt
  • 2 tsk. stødt kanel
  • Fyld:
  • ½ l piskefløde
  • 3 spsk. flormelis
  • kornene fra 1 stang vanilje
  • 6 mandariner
  • 100 g mælkechokolade
  • Pynt:
  • evt. frisk mynte

  1. Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer, til det er cremet. Tilsæt ægget, og pisk igen. Vend sigtet hvedemel, hjortetaksalt og kanel i.
  2. Tegn 3 cirkler på ca. 20 cm i diameter, 1 på hvert af 3 stykker bagepapir. Smør dejen tyndt ud.
  3. Bag bundene en ad gangen, på midterste ovnribbe ved 200 gr. ca. 8 min. De flyder lidt ud under bagningen. Afkøl bundene på papiret. Løsn bundene forsigtigt.
  4. Pisk fløden til flødeskum, og vend flormelis og vaniljekorn i. Pil og del mandarinerne i både. Læg de 3 bunde sammen med skum, mandariner og hakket chokolade.