Mandarinlagkage med tynde kanelbunde
Mandarinerne er gode på denne årstid ♥
8 personer
Ingredienser
- Kanelbunde (3 stk.):
- 100 g blødt smør
- 125 g sukker
- 1 æg
- 1 dl hvedemel
- ½ tsk. hjortetakssalt
- 2 tsk. stødt kanel
- Fyld:
- ½ l piskefløde
- 3 spsk. flormelis
- kornene fra 1 stang vanilje
- 6 mandariner
- 100 g mælkechokolade
- Pynt:
- evt. frisk mynte
- Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer, til det er cremet. Tilsæt ægget, og pisk igen. Vend sigtet hvedemel, hjortetaksalt og kanel i.
- Tegn 3 cirkler på ca. 20 cm i diameter, 1 på hvert af 3 stykker bagepapir. Smør dejen tyndt ud.
- Bag bundene en ad gangen, på midterste ovnribbe ved 200 gr. ca. 8 min. De flyder lidt ud under bagningen. Afkøl bundene på papiret. Løsn bundene forsigtigt.
- Pisk fløden til flødeskum, og vend flormelis og vaniljekorn i. Pil og del mandarinerne i både. Læg de 3 bunde sammen med skum, mandariner og hakket chokolade.