Mandelkager med appelsinchips og hindbær
Fine små mandelkager - de små fine kager serveres på en sprød appelsinchip, drysses med flormelis og friske hindbær på toppen. En perfekt afslutning på en god nytårsmenu eller en festlig middag.
12 stk.
Ingredienser
- Appelsinchips:
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 1 usprøjtet appelsin
- Mandelkager:
- 300 g marcipan
- 3 æggehvider
- 100 g flormelis
- 1 usprøjtet appelsin
- 2 dl piskefløde
- 100 g mandelflager
- Pynt:
- 125 g hindbær
- 125 g brombær
- 6 spsk. ahornsirup
- 3 spsk. flormelis
Sådan laver du mandelkager
- Kog sukker og vand sammen til en sirup.
- Skær tynde skiver af appelsinen. Læg appelsinskiverne i en lille bradepande eller fad. Hæld siruppen over, og lad dem stå i 30 min.
- Tænd ovnen på 140 gr. Læg appelsinskiverne på bagepapir på en bageplade. Læg en silikonemåtte ovenpå. Har man ikke sådan en, så læg bagepapir og en bageplade. Sæt pladen i ovnen en time. Man lægger noget over, for at skiverne forbliver flade og ikke bølger i kanten.
- Tag pladen med appelsinskiverne ud af ovnen. Læg appelsinerne på en rist for at afkøle. 5. Tænd ovnen på 180 gr. Riv marcipan ned i en skål. Tilsæt æggehvider og flormelis. Pisk dejen sammen med en elmikser. Skyl og riv skallen af appelsinen. Tilsæt appelsinskal, fløde og mandelflager.
- Smør muffinforme med smør, og fordel dejen i 12 forme. Bag mandelkagerne i 30 min. Afkøl kagerne på en bagerist, og tag dem ud af formene.
- Anret kagerne ovenpå de sprøde appelsinskiver. Pynt med bær, ahornsirup og flormelis.
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller