Mandeltærte med appelsinsirup og appelsinis

Mandeltærte med appelsinsirup og appelsinis

Den ultimative dessert for alle appelsin-elskere. Tærten alene uden sirup og is er også ret god, hvis det skal være den nemme udgave!


(1 tærte er nok til 8 pers.)

Appelsinsirup:

4 små appelsiner med tynd skal, ikke overfladebehandlede

saft fra 6 appelsiner

400 g rørsukker

korn fra 1 stang vanilje

1. Skær små snit i de hele appelsiner, og læg dem i gryden med appelsinsaft, vaniljekorn, vaniljestang og sukker.

2. Lad det simre ved svag varme i halvanden times tid. Skum siruppen.

Tærtebund:

200 g koldt usaltet smør

250 g hvedemel

125 ml cremefraiche

2 spsk. rørsukker

Fyld:

270 g mandler

120 g usaltet smør

4 spsk. god appelsinmarmelade

4 spsk. cognac

4 spsk. appelsinsirup (hak evt. lidt appelsin sammen med)

Glasur:

175 g mørk chokolade med højt kakaoindhold

1 dl fløde

50 g usaltet smør

2 spsk. appelsinsirup

1 spsk. cognac