Mango-passionsfrugt-sorbet med chokolade

Mango-passionsfrugt-sorbet med chokolade

Fine ispinde med eksotisk smag.

Ingredienser

  • 125 g rørsukker
  • 2½ dl vand
  • 1½-2 mango
  • 3-4 passionsfrugter
  • 1 appelsin
  • ½ citron
  • 125 g rørsukker
  • 2½ dl vand
  • 2 æggehvider
  • 25 g sukker
  • smeltet mørk chokolade til at overtrække.

Sådan gør du

  1. Kom sukker og vand i en gryde, og bring det til kogepunktet, til sukkeret er smeltet.
  2. Skræl mangoerne, og skær frugten fra stenen. Halver passionsfrugterne, og skrab kerner og saft ud i en skål. Blend mango og passionsfrugt med sukkerlage, appelsin og citronsaft. Blend til jævn konsistens, og stryg det igennem en sigte.
  3. Pisk æggehviderne luftige sammen med 1 spsk sukker. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk, til marengskonsistens er opnået. Vend mango-passionsfrugtpureen med de piskede æggehvider.
  4. Hæld sorbeten i en form, så højden på isen er ca. 3-4 cm. Sæt det i fryseren, og rør i det hver halve time. Eller kør sorbeten på en ismaskine. Lad isen blive godt fast. Skær dem i firkanter, og sæt dem i fryseren igen. Stik en pind i hvert isstykke og dyp toppen i mørk chokolade.
  5. TIP! Hvis du ikke har tid til at lave sorbet selv, så køb en god mangosorbet. Skær det i store tern, sæt en træstick i, og dyp dem i smeltet mørk
  6. chokolade.