Mango-valnøddebund med mandarinsauce

Mango-valnøddebund med mandarinsauce

Lækker dessert-kage med valnødder og mango - server med en klat flødeskum på toppen eller en god vaniljeis til.

6 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 50 g valnødder, gerne friskknækkede
  • 100 g flormelis
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 25 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 spsk. cremefraiche
  • ½ mangofrugt, skrællet og skåret i 1 x 1 cm tern, 2 dl i alt
  • smør og rørsukker til formene
  • Mandarinsauce:
  • 250 g sukker
  • 2 dl vand
  • reven skal af 2 usprøjtede
  • appelsiner
  • både af 2 mandariner
  • Tilbehør: flødeskum og evt. æble i tern

Sådan laver du mango-valnøddebund med mandarinsauce

  1. Mal valnødderne fint i en foodprocessor eller blender sammen med flormelis. Kom smør og æg i, og miks det kort sammen, til det er jævnt.
  2. Kom hvedemel, bagepulver og cremefraiche i. Miks det meget kort.
  3. Smør 1 form 10 cm x 30 cm med smør, og drys med rørsukker. Hæld dejen i. Fordel mangotern i dejen, og pres dem lidt ned. Drys lidt rørsukker over.
  4. Bag kagen i ca. 40 min. Ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Tjek, at der ikke sidder rå dej på det spyd, som stikkes ind i kagen. Ellers skal de bage lidt længere. Afkøl kagen.
  5. Kog sukker og vand op et par min. Kom den revne appelsinskal og mandarinbådene i, og kog det sammen i 3-4 min. Afkøl.
  6. Server kagebundene med flødeskum og mandarinsauce og evt. æbletern.