Mangosorbet
6-8 personer
Ingredienser
- 2 dl vand
- 150 g sukker
- saften af 2 limefrugter
- saften af 1 citron
- 2 mangofrugter eller 6 ferskner
- 3 spsk. lys sirup
- 11⁄2 pasteuriseret æggehvide, svarer til 1 af de små bægre
- 2 spsk. flormelis
- Desuden:
- flødeskum og evt. hindbærsorbet og friske frugter i både
- Kog vand, sukker og lime- ogcitronsaft sammen, til det bliversom tynd sirup. Afkøl. Skoldfrugterne, og pil skindet afdem. Skær kødet i tern. Blendkødet i en foodprocessor sammenmed den tynde sirup til enjævn masse. Kom massen i enfryseegnet beholder, og frys dettil grødis. Blend massen jævn ien foodprocessor.
- Pisk æggehviderne stive.Pisk flormelis i til sej marengs.Vend marengsen i frugtmassen.Frys igen. Eller frys sorbeteni en ismaskine, her kan dukomme marengsen i fra startenaf indfrysningen.