Mangosorbet

Mangosorbet

6-8 personer

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 150 g sukker
  • saften af 2 limefrugter
  • saften af 1 citron
  • 2 mangofrugter eller 6 ferskner
  • 3 spsk. lys sirup
  • 11⁄2 pasteuriseret æggehvide, svarer til 1 af de små bægre
  • 2 spsk. flormelis
  • Desuden:
  • flødeskum og evt. hindbærsorbet og friske frugter i både

  1. Kog vand, sukker og lime- ogcitronsaft sammen, til det bliversom tynd sirup. Afkøl. Skoldfrugterne, og pil skindet afdem. Skær kødet i tern. Blendkødet i en foodprocessor sammenmed den tynde sirup til enjævn masse. Kom massen i enfryseegnet beholder, og frys dettil grødis. Blend massen jævn ien foodprocessor.
  2. Pisk æggehviderne stive.Pisk flormelis i til sej marengs.Vend marengsen i frugtmassen.Frys igen. Eller frys sorbeteni en ismaskine, her kan dukomme marengsen i fra startenaf indfrysningen.