Mangosorbetmedaljer

Mangosorbetmedaljer

Du fortjener en medalje! Disse medaljer er lavet uden flødeskum - til gengæld har vi puttet en lækker mangosorbet imellem lagene.

8 stk.

Ingredienser

  • Mangosorbet medaljer:
  • 1 portion grunddej
  • 300 g god færdigkøbt mangosorbet
  • Mørdej:
  • 100 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æggeblomme
  • Glasur:
  • 3 dl flormelis
  • 2 spsk. past. æggehvide eller
  • kogende vand
  • rød levnedsmiddelfarve
  • evt. frysetørrede jordbær
  • Pynt:
  • lyserød glasur
  • 8 hindbær og evt. lidt sigtet flormelis

  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udstik 16, ca. 7 cm i diameter, cirkler - gerne med blomsterkant.
  3. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe - hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  4. Mangosorbet medaljer: Lav dejen, og udrul den.  Bag dem som beskrevet.
  5. Rør glasuren sammen. Smør den på halvdelen af kagerne.
  6. Fordel sorbeten imellem kagerne to og to. Pynt med hindbær.