Mangosorbetmedaljer
Du fortjener en medalje! Disse medaljer er lavet uden flødeskum - til gengæld har vi puttet en lækker mangosorbet imellem lagene.
8 stk.
Ingredienser
- Mangosorbet medaljer:
- 1 portion grunddej
- 300 g god færdigkøbt mangosorbet
- Mørdej:
- 100 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis
- korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æggeblomme
- Glasur:
- 3 dl flormelis
- 2 spsk. past. æggehvide eller
- kogende vand
- rød levnedsmiddelfarve
- evt. frysetørrede jordbær
- Pynt:
- lyserød glasur
- 8 hindbær og evt. lidt sigtet flormelis
- Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Udstik 16, ca. 7 cm i diameter, cirkler - gerne med blomsterkant.
- Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe - hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
- Mangosorbet medaljer: Lav dejen, og udrul den. Bag dem som beskrevet.
- Rør glasuren sammen. Smør den på halvdelen af kagerne.
- Fordel sorbeten imellem kagerne to og to. Pynt med hindbær.