Manitoba surdejsbrød med græskarkerner
Manitoba hvedemel kommer fra Canada og kaldes også for verdens bedste hvede på grund af melets høje glutenindhold, som giver et ekstra spændstigt og lækkert brød.
1 brød
Ingredienser
- 1 portion surdej (se her på siderne
Desuden:
- 5 g gær
- 3½ dl lunkent vand
- 250 g fuldkornshvedemel, gerne fuldkornsmanitobahvedemel
- 100 g grofthakkede græskarkerner
- 2 tsk. salt
- ca. 350 g hvedemel, gerne manitobahvedemel eller tipo 00 hvedemel
Sådan gør du:
- Udrør gæren i vandet. Rør surdejen i. Rør fuldkornsmelet og græskarkerner i. Lad blandingen forhæve ca. 15 min. Tilsæt salt og hvedemel.
- Ælt dejen meget smidig, ca. 10 min. Stil dejen til hævning ca. 3 timer dækket med et rent klæde
- Form et ovalt brød af dejen på bagepapir. Lad den efterhæve 30 min. under et rent klæde. Snit brødet med en skarp kniv. Pensl med vand.
- Bag brødet ved 225 gr. på andennederste ovnribbe ca. 40 min.