Marengs med brombærcreme

Marengs med brombærcreme

Knasende kys lagt sammen med en blød brombærcreme med et snert af lakrids.

25 sammenlagte kager

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: 2 timer
  • Brombærpuré:
  • 250 g brombær (evt. fra frost)
  • 75 g sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • Marengs:
  • 150 g sukker
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 4 æggehvider
  • 1 knsp. salt
  • 3 spsk. brombærpuré
  • rød frugtfarve (eller rødbedesaft)
  • Creme:
  • 100 g flødeost naturel (eller mascarpone)
  • 100 g smør
  • 150 g flormelis
  • 2-3 spsk. brombærpuré
  • ¼-½ tsk. lakridspulver

  1. Brombærpuré: Kog brombær, sukker og citronsaft godt igennem i 5 min. Blend det til puré, pres det igennem en sigte. Afkøl puréen.
  2. Marengs: Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Bland sukker og majsstivelse. Pisk æggehvider og salt til blødt skum. Pisk sukkeret i lidt ad gangen under stadig piskning. Fortsæt med at piske i 1 min., til massen er sej og blank.
  3. Vend brombærpuré i marengsmassen, og tilsæt lidt frugtfarve. Fyld massen i en sprøjtepose, og sæt den som 50 stk. 5 cm store ”kys” på 2 bageplader med bagepapir. Sæt dem i ovnen i 1 time. Sluk for ovnen, sæt lågen på klem, og lad dem stå i yderligere 1 time, til de er tørre og slipper bagepapiret. Opbevar dem i en kagedåse.
  4. Creme: Pisk flødeost og blødt smør sammen, til det er helt uden klumper. Pisk sigtet flormelis i cremen, og smag til med brombærpuré og lakridspulver. Sæt cremen i køleskabet indtil brug.
  5. Fyld cremen i en sprøjtepose, og læg marengskagerne sammen med cremen umiddelbart før servering.