Marengs med brombærcreme
Knasende kys lagt sammen med en blød brombærcreme med et snert af lakrids.
25 sammenlagte kager
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 2 timer
- Brombærpuré:
- 250 g brombær (evt. fra frost)
- 75 g sukker
- 1 spsk. citronsaft
- Marengs:
- 150 g sukker
- 2 tsk. majsstivelse
- 4 æggehvider
- 1 knsp. salt
- 3 spsk. brombærpuré
- rød frugtfarve (eller rødbedesaft)
- Creme:
- 100 g flødeost naturel (eller mascarpone)
- 100 g smør
- 150 g flormelis
- 2-3 spsk. brombærpuré
- ¼-½ tsk. lakridspulver
- Brombærpuré: Kog brombær, sukker og citronsaft godt igennem i 5 min. Blend det til puré, pres det igennem en sigte. Afkøl puréen.
- Marengs: Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Bland sukker og majsstivelse. Pisk æggehvider og salt til blødt skum. Pisk sukkeret i lidt ad gangen under stadig piskning. Fortsæt med at piske i 1 min., til massen er sej og blank.
- Vend brombærpuré i marengsmassen, og tilsæt lidt frugtfarve. Fyld massen i en sprøjtepose, og sæt den som 50 stk. 5 cm store ”kys” på 2 bageplader med bagepapir. Sæt dem i ovnen i 1 time. Sluk for ovnen, sæt lågen på klem, og lad dem stå i yderligere 1 time, til de er tørre og slipper bagepapiret. Opbevar dem i en kagedåse.
- Creme: Pisk flødeost og blødt smør sammen, til det er helt uden klumper. Pisk sigtet flormelis i cremen, og smag til med brombærpuré og lakridspulver. Sæt cremen i køleskabet indtil brug.
- Fyld cremen i en sprøjtepose, og læg marengskagerne sammen med cremen umiddelbart før servering.