Marengs med rom-rosin-skum

Marengs med rom-rosin-skum

En skøn dessert, der er ligeså lækker som den er nem.

(8 stk.)

Ingredienser

  • Rom-rosin-skum:
  • 1 dl lyse rosiner
  • 1 dl rom
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 spsk. flormelis
  • Marengs:
  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. eddike
  • 25 g mandelsplinter
  • 75 g mørk chokolade
  • Pynt med mynteblade

  1. Læg rosiner i rom i et glas med låg. Lad dem trække mindst natten over.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk, til marengsen er blank og lidt sej. Tilsæt eddike og pisk igen, til massen er blank og sej.
  3. Læg 8 store skefulde dej på en bageplade med bagepapir, og drys mandelsplinterne på. Stil pladen i en 100 gr. varm ovn, og bag dem ca. 1 time med ovndøren lidt åben (sæt en ting i klemme). De skal være tørre og kunne slippe bagepapiret. 4. Læg marengsene på en rist, og lad dem blive helt afkølede.
  4. Pisk fløden til skum, og rør flormelis i. Vend rosinerne i, og fordel flødeskummet på marengsene. Høvl chokoladen med en kartoffelskræller, og drys den på. Pynt med mynteblade.