Marengslagkage med bær og chantillycreme
Marengslagkage med frugt og flødeskum - smager himmelsk på en dejlig sommerdag. Kombinationen af de fnuglette marengsbunde, den fnuglette creme og de søde saftige sommerbær er helt uovertruffen. Og så er den tilmed virkelig nem at lave. Du kan nemlig bage marengsbundene i forvejen, og så blot samle kagen med chantillycreme og de friske bær lige inden, du serverer den lækre sommerlagkage. Se her, hvordan du gør:
2 marengslagkage / 10-12 personer
Ingredienser
- Marengslagkage med bær og chantillycreme
- 6 æggehvider
- 275 g sukker
- Desuden:
- ½ liter piskefløde
- 2 spsk. flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- 500 g blåbær og hindbær
- Pynt:
- frisk mynte
Sådan laver du marengslagkage med bær og chantillycreme
- Pisk æggehviderne stive. Pisk lidt sukker i ad gangen. Tegn otte cirkler med en diameter på 12 cm på et stykke bagepapir.
- Smør papiret med smør. Fordel dejen herpå. Bag bundene ved 125 gr. i 1 time på midterste ovnribbe.
- Du kan godt sætte to plader ind i ovnen samtidig og så bytte rundt på pladerne et par gange undervejs.
- Pisk fløden til skum, og smag til med flormelis og vaniljesukker.
- Fordel flødeskummet mellem kagebundene sammen med blåbær og hindbær.
- Pynt med mynte og bær på toppen. Der skal blive to ens kager ud af det.
- TIP: Vi har bagt otte bunde, men kun brugt de seks, det er, fordi der nemt knækker et par bunde, så det er godt, at have et par i reserve.