Marineret kylling og spicy majs med revet parmesan på grillen
Duften af glødende kul og den sydende lyd af kød, der rammer grillen er lig med sommer, lange lyse nætter og selvfølgelig god mad. Prøv denne nemme opskrift på kylling og majs på grillen, der smager super lækkert!
6 personer
Ingredienser
Ingredienser
- 6 kyllingebryster med skind
- 1 rød chili
- 2 fed hvidløg
- 1 citron
- 3 kviste rosmarin
- 4 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Majs:
- 6 majs
- 2 spsk. olivenolie
- 6 spsk. mayonnaise
- 100 g revet parmesan
- 1 tsk. cayenne
- 2 lime
Sådan gør du:
- Kom kødet i en frostpose. Skyl og skær chili i skiver, og kom dem i en skål. Pres hvidløget i skålen. Pres saften fra citronen, og rør rundt. Hak rosmarin. Rør hakket rosmarin i marinaden sammen med olivenolie, salt og peber.
- Hæld marinaden i frostposen, og slå knude på posen. Gnid marinaden ind i kyllingen. Lad det marinere i mindst en halv time, og gerne i længere tid.
- Grill kyllingebrysterne på en varm grill i 6-8 min. på hver side. Skær dem i halve før servering.
- Fjern ”frakkerne” fra majsene, og pensl dem med olie. Grill majsene på en varm grill i 10 min., vend dem ofte.
- Smør dem med det samme med mayonnaise. Drys med revet parmesan og cayennepeber. Server limebåde til. Pres limesaft over, før de spises. Server de grillede majs til kyllingen.