Marineret oksekød i kokos-karry-sauce

Marineret oksekød i kokos-karry-sauce

En thai-inspireret variant af oksekød i karry med et hint af sød kokos. Servér med ris.

4 personer

Ingredienser

  • 600 g oksekød, f.eks. ungokseinderlår
  • skåret til bankekød
  • Marinade:
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 spsk. karry, gerne madras
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 tsk. sambal oelek
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • Desuden:
  • 2 spsk. olie
  • 2 dl bouillon
  • 1 ds. kokosmælk 18-20 %
  • Tilbehør:
  • basmatiris, rødløg og limebåde i skiver samt dampede
  • strimler af savojkål eller broccoli

  1. Bank kødet ud med enkødhammer, til det er cmtykt. Skær det i kvarte stykker.Skær peberfrugter og løg i tern.Kom peberfrugter, løg, karry,hvidvinseddike, sambal oelek,tomatkoncentrat og hvidløg i enblender eller foodprocessor, ogmiks det sammen. Kom det ien skål. Kom kødet i, og marinerdet 1 time i køleskab.
  2. Varm olien op på en pande,og kom kød og marinade i.Steg kødet heri ca. 5 min. Kombouillonen og kokosmælken i,og kog op. Lad gryden simreca. 2 timer, til kødet er megetmørt. Rør i gryden en gangimellem, så du er sikker på, atden ikke brænder på.
  3. Server gryden med det foreslåedetilbehør.