Marineret oksekød i kokos-karry-sauce
En thai-inspireret variant af oksekød i karry med et hint af sød kokos. Servér med ris.
4 personer
Ingredienser
- 600 g oksekød, f.eks. ungokseinderlår
- skåret til bankekød
- Marinade:
- 1 rød peberfrugt
- 1 løg
- 1 spsk. karry, gerne madras
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 tsk. sambal oelek
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 2 fed finthakket hvidløg
- Desuden:
- 2 spsk. olie
- 2 dl bouillon
- 1 ds. kokosmælk 18-20 %
- Tilbehør:
- basmatiris, rødløg og limebåde i skiver samt dampede
- strimler af savojkål eller broccoli
- Bank kødet ud med enkødhammer, til det er cmtykt. Skær det i kvarte stykker.Skær peberfrugter og løg i tern.Kom peberfrugter, løg, karry,hvidvinseddike, sambal oelek,tomatkoncentrat og hvidløg i enblender eller foodprocessor, ogmiks det sammen. Kom det ien skål. Kom kødet i, og marinerdet 1 time i køleskab.
- Varm olien op på en pande,og kom kød og marinade i.Steg kødet heri ca. 5 min. Kombouillonen og kokosmælken i,og kog op. Lad gryden simreca. 2 timer, til kødet er megetmørt. Rør i gryden en gangimellem, så du er sikker på, atden ikke brænder på.
- Server gryden med det foreslåedetilbehør.