Hjemmelavet mazarin

Smuk mazarinkage med mørk chokolade og blåbær

Smuk og saftig mazarinkage bagt i mormors fine, gamleform og pyntet med smeltet mørk chokolade og solmodne bær.Fuld af nostalgi, og hver mundfuld er en fryd!

Mazarinkage til 6-8 personer

Total:2 timer

Ingredienser

  • Mazarinkage:
  • 150 g groftrevet marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • 3 æg
  • 50 g hvedemel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • Pynt:
  • 50 g god mørk chokolade
  • 100 g bær
  • Evt. spiselige blomster

Sådan bager du mazarinkage

  1. Mazarinkage:
  2. Kom marcipan, sukker og smør i en skål, og pisk det let og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Vend hvedemel og kardemomme i.
  3. Kom dejen i en smurt (rand) form (ca. 15 cm i diameter), og bag kagen i 60-90 minutter ved 175 grader, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen køle helt af, og lirk den forsigtigt ud af formen.
  4. Pynt:
  5. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og kom den i en lille kande. Hæld forsigtigt den smeltede chokolade ud over kagen, og top med friske bær og blomsterblade. 

TIP

Vær opmærksom på, at bagetiden varierer meget afhængig af formens størrelse og materiale. Tjek med en strikkepind, om kagen er færdigbagt, og læg evt. lidt stanniol over kagen til sidst, hvis den bliver for mørk.