Meatballs med glaskålpasta

Meatballs med glaskålpasta

Næsten klassisk − pastaen er erstattet af glaskål. Jeg bruger en spirilizer, som kan trylle de fleste grøntsager om til smukke ”spaghettier”. Men har du ikke en, kan du snitte dit glaskål fint eller rive det. Brug i øvrigt også gerne kål, knoldselleri, majroer, squash, kålrabi, eller hvad du lige har i køleskabet.

2

Ingredienser

  • Hovedret til 2 personer
  • Kødboller:
  • 300 g magert hakket svinekød salt
  • masser af sort peber
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 1 æg
  • 2 spsk mel
  • ½ dl skummetmælk
  • ½ dl fintrevet parmesan
  • lidt hakket salvie
  • olivenolie
  • tomatsauce:
  • 3 spsk hakkede løg
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • olivenolie
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • salt og peber
  • lidt mere salvie
  • revet parmesan
  • 1-2 glaskål

Sådan gør du:

  1. Rør kødet med salt, peber, hvidløg, æg, mel, mælk, parmesan og salvie. Form kødet til kødboller, og steg dem i olivenolie på en varm pande.
  2. Sautér løg og hvidløg i olivenolie på en varm pande. De skal ikke tage farve, men må gerne sautére et par minutter. Kom tomatpuré på panden, og lad den varme kort. Tilsæt vin, og kog op.
  3. Hæld vand på, og lad saucen koge i et par minutter. Tilsæt kødboller. Smag til med salt og peber. Skræl glaskålen, og lav fine pastaer af glaskålen (eller riv den groft), kom den i koldt vand indtil brug, anret den afdryppede kål med kødboller, lidt salvie og revet parmesan.
  4. Servér straks.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Rødebede-kornotto