kødboller

Meatballs, slaw & wraps

Lækre kødboller serveret på en ny måde.

4

Ingredienser

  • 500 g hakket kalve- og flæskekød
  • 1 hakket løg
  • 1-1,5 dl hakkede krydderurter, f.eks. basilikum, persille og citrontimian
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk groftreven skal af økologisk citron
  • salt, peber
  • olie til stegning
  • Slaw:
  • 1 lille, fintsnittet spidskål
  • 1-2 groftrevne gulerødder
  • 3 snittede forårsløg
  • 1 dl lyse rosiner
  • 25 g ristede pinjekerner
  • Tahini-dressing:
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2 spsk tahini (ristet sesampasta)
  • limesaft
  • 4 fuldkornswraps

Sådan gør du:

  1. Rør det hakkede kød med løg, urter, rasp, citronskal samt salt og peber.
  2. Del og form kødet til 12 store kødboller, og steg dem gyldne på panden.
  3. Ryst panden jævnligt under stegningen, så kødbollerne bliver flotte og runde.
  4. Bland ingredienserne til salaten.
  5. Rør og smag yoghurten til med tahini, salt, peber og limesaft, og vend den omhyggeligt med salaten.
  6. Server den til kødbollerne med lune fuldkornswraps og ekstra lime.
  7. Energi pr. person: 540 kcal, fedt 29%, protein 28%, kulhydrat 43%