Medaljer med nougatcreme og kiwi
8 stk.
Ingredienser
- Mørdej:
- 100 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis
- korn af ½ vaniljestang el. 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æggeblomme
- Fyld:
- 2 kiwifrugter
- 3 dl piskefløde
- 100 g blød nougat
- Glasur:
- 3 dl flormelis
- 2-3 spsk. kogende vand og evt. rød levnedsmiddelfarve
- Pynt:
- evt. friske mynteblade
- Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Saml dejen med æggeblommen. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse. Udstik cirkler med en diameter på 7 cm. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe, hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.
- Afkøl kagerne. Pynt halvdelen af kagerne med glasur (evt. farvet lyserød med rød levnedsmiddelfarve).
- Skær kiwierne i tern. Smelt nougaten over vandbad, og køl den af, til den er fingervarm.
- Pisk fløden til skum, og pisk nougaten i. Vend kiwitern i, lige før cremen skal i kagerne.
- Fyld cremen mellem 2 kager til medaljer. Pynt evt. med mynteblade.
- Fyld først kagerne kort før servering.