Medaljer med rabarbercreme

Medaljer med rabarbercreme

6 stk

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 10 min.
  • Ikke fryse-egnede (opbevar bundene i en kagedåse)
  • 100 g smør
  • 50 g florsukker
  • 150 g mel
  • 1⁄2 æg
  • Glasur:
  • 4 spsk florsukker + ca. 2 tsk vand
  • Fyld:
  • 2 1⁄2 dl piskefløde (flødeskum)
  • ca. 250 g rabarberkompot (se nederst)

  1. Smuldr smør, mel ogflorsukker. Brug evt. en foodprocessor. Pisk ægget og brug det til atsamle dejen. Læg denherefter i køleskabet i mindst en time.
  2. Ruldejen ud i 2-3 mm’s tykkelse, stik 12 kager ud med en rund udstikker (7-8 cm i diameter) ellerbrug et stort glas.
  3. Bag kagerne på bagepapir i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter,til de er let lysebrune.
  4. Rør florsukkeret og vandet sammen og smør glasuren på den ene halvdel af kagerne. Bland flødeskummetmed rabarberstykker og læg på den andenhalvdel af kagerne. Læg kagerne sammen og servér.
  5. Rabarberkompot:
  6. Fjern først bladeneog lidt af foden påstilkene. Skyl dem. Skær 250 g (renset vægt) ud i små tern. Kog 50 g sukker og 1 dl vand sammen til en sukkerlage. Vend rabarberne i. Sluk straks, og lad rabarberne trække i lagen. Afkøl herefter rabarberne.