Medaljer med rabarberskum
Medaljer er sprøde, smørbagte mandelkager med cremet fyld. Her har vi lagt dem sammen med rabarber, men du kan sagtens bruge friske jordbær i stedet.
10-12 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: 40 min.
- Dej:
- 150 g mandler
- 150 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 1 knsp. salt
- 150 g smør
- 1 æg
- Rabarber:
- 300 g rabarber
- 125 g rørsukker
- 2 spsk. kartoffelmel (eller majsstivelse)
- 1 stang vanilje
- Creme:
- 2 dl cremefraiche (38%)
- 2 dl piskefløde
- 3 spsk. flormelis
- Glasur:
- 150 g flormelis
- 2-3 spsk. rabarbersaft
- evt. rød frugtfarve
- Pynt:
- rabarber (eller mandelflager)
- Kør mandlerne til mel i en foodprocessor. Tilsæt mel, flormelis og salt, og kør det sammen. Skær koldt smør i små terninger, og kør det i melet, til det ligner store krummer. Saml hurtigt dejen med ægget, og form den til en plade. Pak ind i film, og sæt i køleskabet 1 times tid.
- Rens rabarberne, og skær dem i små stykker (1½ cm). Bland dem med rørsukker og kartoffelmel i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem dem. Stik den tomme vaniljestang ned i rabarberne, og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Vend rundt et par gange undervejs. Tag fadet ud af ovnen, og lad rabarberne blive kolde.
- Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud i ca. ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord. Udstik dejen i 20-24 cirkler (7-8 cm), og læg dem på bageplader med bagepapir. Bag kagerne én plade ad gangen ved 200 grader i 10-12 min. eller flere plader ad gangen ved 180 grader varmluft. Læg kagerne til afkøling på en rist.
- Hæld de bagte rabarber i en sigte over en skål, og lad dem dryppe af.
- Creme: Bland cremefraiche, fløde, flormelis og vaniljekorn i en skål, og pisk det til skum med en håndmikser. Vend rabarberne i cremen – tag evt. lidt rabarberstykker fra til pynt.
- Glasur: Sigt flormelissen, og rør den til glasur med den afdryppede rabarbersaft – tilsæt evt. lidt farve. Pynt halvdelen af kagerne med glasur og rabarberstykker.
- Læg kagerne sammen med rabarbercremen umiddelbart før servering.