Medaljer med rabarberskum

Medaljer med rabarberskum

Medaljer er sprøde, smørbagte mandelkager med cremet fyld. Her har vi lagt dem sammen med rabarber, men du kan sagtens bruge friske jordbær i stedet.

10-12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: 40 min.
  • Dej:
  • 150 g mandler
  • 150 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • Rabarber:
  • 300 g rabarber
  • 125 g rørsukker
  • 2 spsk. kartoffelmel (eller majsstivelse)
  • 1 stang vanilje
  • Creme:
  • 2 dl cremefraiche (38%)
  • 2 dl piskefløde
  • 3 spsk. flormelis
  • Glasur:
  • 150 g flormelis
  • 2-3 spsk. rabarbersaft
  • evt. rød frugtfarve
  • Pynt:
  • rabarber (eller mandelflager)

  1. Kør mandlerne til mel i en foodprocessor. Tilsæt mel, flormelis og salt, og kør det sammen. Skær koldt smør i små terninger, og kør det i melet, til det ligner store krummer. Saml hurtigt dejen med ægget, og form den til en plade. Pak ind i film, og sæt i køleskabet 1 times tid.
  2. Rens rabarberne, og skær dem i små stykker (1½ cm). Bland dem med rørsukker og kartoffelmel i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem dem. Stik den tomme vaniljestang ned i rabarberne, og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Vend rundt et par gange undervejs. Tag fadet ud af ovnen, og lad rabarberne blive kolde.
  3. Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud i ca. ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord. Udstik dejen i 20-24 cirkler (7-8 cm), og læg dem på bageplader med bagepapir. Bag kagerne én plade ad gangen ved 200 grader i 10-12 min. eller flere plader ad gangen ved 180 grader varmluft. Læg kagerne til afkøling på en rist.
  4. Hæld de bagte rabarber i en sigte over en skål, og lad dem dryppe af.
  5. Creme: Bland cremefraiche, fløde, flormelis og vaniljekorn i en skål, og pisk det til skum med en håndmikser. Vend rabarberne i cremen – tag evt. lidt rabarberstykker fra til pynt.
  6. Glasur: Sigt flormelissen, og rør den til glasur med den afdryppede rabarbersaft – tilsæt evt. lidt farve. Pynt halvdelen af kagerne med glasur og rabarberstykker.
  7. Læg kagerne sammen med rabarbercremen umiddelbart før servering.