Medaljer

Hjemmelavede medaljer: Sådan laver du dem selv

Fineste medaljer, som du sagtens selv kan lave. Du kan bage medaljebundene i præcis den størrelse, der passer bedst til anledningen. De bagte medaljebunde holder sig fint i en kagedåse, og dejen kan faktisk også fryses. Fyldet kan du variere alt efter smag og sæson. Her får du opskriften på de lækre medaljer:

(ca. 22 bunde, 10-12 færdige kager)

Total:1 time 10 minutter

Arbejdstid:1 time

Ingredienser

Dej:

  • 150 g smør
  • 125 g flormelis
  • 1 æg
  • 1 spsk. vand
  • 250 g hvedemel

Kagecreme:

  • ¼ l fløde (9%)
  • 50 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 2 æggeblommer
  • ½ l fløde

Glasur og pynt:

  • 150 g flormelis
  • 2-3 spsk. æggehvide
  • evt. frugtfarve (eller 2-3 tsk. pulveriserede tørrede bær)
  • lidt flødeskum

Dej til medaljebunde:

  1. Skær smørret i små terninger, og smuldr dem i flormelissen. Tilsæt æg og vand. Ælt til sidst mel i dejen.
  2. Klap dejen flad, pak den ind i køkkenfilm, og lad den hvile 1 time i køleskabet.
  3. Rul dejen ud på et melstrøet bord i 2-3 mm’s tykkelse. Stik dejen ud i cirkler på 10 cm i diameter med f.eks. et glas.
  4. Læg bundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 8-10 min ved 200 grader, til de er gyldenbrune.
  5. Lad bundene køle af på bagepapiret.

Kagecreme:

  1. Pisk fløde, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og æggeblommer sammen i en kasserolle.
  2. Kog cremen op under piskning. Lad den koge i et par min.
  3. Hæld cremen gennem en sigte ned i en skål. Køl cremen af, og pisk ofte i den, så den ikke trækker skind.

Glasur:

  1. Rør flormelis med æggehvide og evt. frugtfarve.
  2. Smør glasuren på halvdelen af medaljebundene, og lad dem tørre.

Medaljer:

  1. Pisk fløden til skum, og kom den i en sprøjtepose med stjerneformet tyl. Sprøjt flødeskummet rundt i kanten af 15 bunde.
  2. Kom forsigtigt creme i midten.
  3. Kom syltetøj oven på cremen.
  4. Læg toppene ovenpå.
  5. Sprøjt lidt flødeskum på hver medalje, og pynt med bær.