Hjemmelavede medaljer: Sådan laver du dem selv
Fineste medaljer, som du sagtens selv kan lave. Du kan bage medaljebundene i præcis den størrelse, der passer bedst til anledningen. De bagte medaljebunde holder sig fint i en kagedåse, og dejen kan faktisk også fryses. Fyldet kan du variere alt efter smag og sæson. Her får du opskriften på de lækre medaljer:
(ca. 22 bunde, 10-12 færdige kager)
Total:1 time 10 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
Dej:
- 150 g smør
- 125 g flormelis
- 1 æg
- 1 spsk. vand
- 250 g hvedemel
Kagecreme:
- ¼ l fløde (9%)
- 50 g sukker
- 1 stang vanilje
- 2 spsk. majsstivelse
- 2 æggeblommer
- ½ l fløde
Glasur og pynt:
- 150 g flormelis
- 2-3 spsk. æggehvide
- evt. frugtfarve (eller 2-3 tsk. pulveriserede tørrede bær)
- lidt flødeskum
Dej til medaljebunde:
- Skær smørret i små terninger, og smuldr dem i flormelissen. Tilsæt æg og vand. Ælt til sidst mel i dejen.
- Klap dejen flad, pak den ind i køkkenfilm, og lad den hvile 1 time i køleskabet.
- Rul dejen ud på et melstrøet bord i 2-3 mm’s tykkelse. Stik dejen ud i cirkler på 10 cm i diameter med f.eks. et glas.
- Læg bundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 8-10 min ved 200 grader, til de er gyldenbrune.
- Lad bundene køle af på bagepapiret.
Kagecreme:
- Pisk fløde, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og æggeblommer sammen i en kasserolle.
- Kog cremen op under piskning. Lad den koge i et par min.
- Hæld cremen gennem en sigte ned i en skål. Køl cremen af, og pisk ofte i den, så den ikke trækker skind.
Glasur:
- Rør flormelis med æggehvide og evt. frugtfarve.
- Smør glasuren på halvdelen af medaljebundene, og lad dem tørre.
Medaljer:
- Pisk fløden til skum, og kom den i en sprøjtepose med stjerneformet tyl. Sprøjt flødeskummet rundt i kanten af 15 bunde.
- Kom forsigtigt creme i midten.
- Kom syltetøj oven på cremen.
- Læg toppene ovenpå.
- Sprøjt lidt flødeskum på hver medalje, og pynt med bær.